MILAN BANDIĆ: Do sutra navečer mora se ukloniti ova kuća sa Cvjetnog trga

MILAN BANDIĆ: Do sutra navečer mora se ukloniti ova kuća sa Cvjetnog trga

Nakon što je terasa na Cvjetnom trgu izazvala veliku pobunu kod građana grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić najavio  da će se zimska terasa, koju je postavila tvrtka Tomislava Horvatinčića, biti uklonjena do petka navečer te da će odgovorni koji su izdali rješenja za njezino postavljanje idući tjedan biti sankcionirani, odnosno suspendirani.

– Ne može se ovo napraviti na Cvjetnom trgu, ne može se kuća raditi na Cvjetnom trgu. Jer ovo je kuća, a ne terasa, ni jedna ni druga, bez obzira o kome se radilo. Da me moja majka moli, koju najviše volim na svijetu, ne bih to dozvolio. Međutim, dogodilo se. Sutra navečer toga više neće biti, a nadam se da će oni koji budu suspendirani, a bit će ih, to će biti pouka, da se to više nikada ne ponovi.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Na proljeće konačno rješenje za Cvjetni trg

Do proljeća iduće godine u dogovoru sa strukom i građanima te na temelju arhitektonskog rješenja koje je naručeno od Udruženja arhitekata Grada Zagreba, dugoročno će se riješiti konačni izgled Cvjetnog trga.

– Terase, javna okupljanja nemaju alternative u modernom i suvremenom načinu života. Međutim, moraju se posložiti stvari, mora struka reći svoje, moraju biti zaštićeni objekti nulte skupine poput crkve, mora se uklopiti u ambijent, mora imati svoju funkciju i svoju estetiku. – zaključio je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ ZNA/HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply