PPD Zagreb, drugim porazom započeo Ligu prvaka

PPD Zagreb, drugim porazom započeo Ligu prvaka

U 2. kolu skupine B,  EHF Lige prvaka,  rukometaši PPD Zagreba pred 5.000 domaćih navijača u Areni izgubili od mađarskog Pick Szegeda sa 24-26 (12-12).

To je drugi poraz Zagreba u Ligi prvaka, prije tjedan dana u Celju je izgubio od Pivovarne Laško sa 28-30. Kod Zagreba najefikasniji je bio Zlatko Horvat sa 6 golova, dok su Stipe Mandalinić i Dobrivoje Marković zabili po 5.

Zagrebu je u cijeloj utakmici falio jedan kvalitetan gol i malo sportske sreće, u prvom poluvremenu jedna izgubljena lopta Šebetića u napada i promašeni gol, u situaciju kada je Zagreb trebao postići veću prednost, za lakši nastavak utakmice, rezultirali su na kraju prvog poluvremena izjednačenim  rezultatom (12:12).

Dok su se u drugom poluvremenu Mađari brže vraćali u igru, nego što je  Zagreb  održavao svoje vodstvo. Umjesto da utakmice krene u smjeru pobjede, utakmica je krenula u puko preživljavanje Zagreba, jer su lopte sve teže ulazile u gol.

– Čestitam ekipi Pick Szegeda na pobijedi, igrali su jako dobru i čvrstu utakmicu svo vrijeme. Mi smo bili u utakmici do zadnjih 4-5 minuta, kada je neiskustvo i ubrzanost naših akcija odlučila pobjednika. Druga  utakmica i drugi poraz, ove godine nismo dobro startali kao prošle godine, ali sezona Lige prvaka je duga. Nije lako raditi i postizati rezultate sa Zagrebom. Mladost Šebetića, Jotića, Mandalinića ponekad nas i košta, ali je zadovoljstvo vidjeti da ti momci rade i napreduju. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje. – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Ekipu Pick Szegeda predvodili su Sergej Gorbok i Mario Šoštarić sa po 6 golova. Također, za  mađarski klub Sandro Obranović je postigao 4 gola, Denis Buntić 2, a vratar Marin Šego skupio je 11 obrana.

U sljedećem kolu, 8. listopada, PPD Zagreb gostuje kod švedskog Kristianstada.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply