GRADSKA SKUPŠTINA/DOMINIK ETLINGER: Ne znam zašto se skrivate iza komunizma i crkve dok muljate?

GRADSKA SKUPŠTINA/DOMINIK ETLINGER: Ne znam zašto se skrivate iza komunizma i crkve dok muljate?

Izgradnja crkve na Savici i ovaj puta je bila tema na aktualnom satu, ponovno su pale teške riječi, čak su se spominjale i zadovoljštine na sudu.

Gradski zastupnik Dominik Etlinger, ponovio je svoje pitanje na aktualnom satu  koje je postavio i na 43. sjednici Gradske skupštine, samo što je sada dodana i još jedna nova činjenica, koja u cijelu priču dovodi do pitanja pogodovanja privatniku.

-Da li  tražite od jedne župe da odustane od procesa povrata imovine od privatnog vlasnika tvrtke Taksi-remont, kako bi dobila za uzvrat dio parka na Savici gdje bi se gradila crkva.- pitao je Dominik Etlinger.

Dominik Etlinger tražio je uvid u spise koje bi jasno pokazale tko kome pogoduje, i koliko bi grad bio oštećen  tom nagodbom, međutim do tih detalja nije mogao doći.

-Sada je meni jasno jasno tko na Savici piše prosvjedne parole. Uvjeravaju me da su to unuci od onih koji su sudili kardinalu Stepincu. Ali ja i dalje ne vjerujem u to. Nisam tražio nikakvo odustajanje. Ako imate bilo kakvu informaciju, usmenu ili pismenu, znate kome to trebate prijaviti.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

– O kakvim vi unucima pričate, koji su sudili Stepincu!? Skrivate se iza velikih pojmova, ali ovo nema veze sa ideologijom, nitko nije protiv crkve, ali je protiv kriminala. Ne znam zašto se skrivate iza komunizma i crkve dok muljate?- rekao je Etlinger i zatim  je pokazao dokumente koji sadrži nagodbu triju zagrebačkih župa i Grada Zagreba koji datira iz 2007. godine.

– Pozivam vas da se ispričate građanima Savice koje opetovano vrijeđate, oni samo žele da se njihova djeca igraju u parku.- rekao je Dominik Etlinger.

-Uvaženi zastupnik dozvolio je sebi da sa ove govornice kaže meni da ja muljam, molim da se upozori na takav rječnik i da se čuva dostojanstvo gradonačelnika. Ne mogu vjerovati što pričate, još se tresem. Morat ću zadovoljštinu tražiti na sudu, drugo mi ništa ne preostaje. Uvid u spis niste mogli dobiti jer vi niste stranka u postupku. Nemojte govoriti neistine i mahati lažnim papirima.- rekao je Milan Bandić.

Građani Savice nisu protiv izgradnje crkve, samo ne žele da se crkva gradi na mjestu na kojem se nalazi park. Koliko će trajati sapunica Savica, to će pokazati vrijeme, ovo nije prvi puta da građani imaju jednu viziju prostora kojeg koriste, dok Grad ili gradonačelnik imaju neku svoju viziju.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

Leave a Reply