VIDEO: U Zagrebu održana promocija spota “Ljubav” Elme Burnić i Hrvoje Hodaka

VIDEO: U Zagrebu održana promocija spota “Ljubav” Elme Burnić i Hrvoje Hodaka
​U prepunom Witness lounge baru na Svjetski dan mira održana je i zagrebačka koncertna promocija videospota za pjesmu ”Ljubav”.
Riječ je o prekrasnoj ljubavnoj baladi koja je izvedena na Šibenskom festivalu dalmatinskih šansona 2015. godine. Autor glazbe i teksta pjesme je Hrvoje Hodak, aranžmana Olja Dešić, a gost na pjesmi u duetu Hrvoje Hodaka i Elme Burnić bio je Matija Dedić koji je svojim klavirskim preludiranjem dodatno oplemenio ovu kompoziciju koja će zasigurno postati evergreenom. Isti dan spot je premijerno prikazan i na CMC-u.
Bio je to povod da dvoje istaknutih hrvatskih kantautora održe prigodni koncert koji se odvijao u dva dijela. Hrvoju Hodaku, osnivaču grupe Belfast Food, kantautoru koji je surađivao na mnogim albumima poznatih pjevača, snažne senzibilnosti i sklonom irskom izričaju, bilo je jednostavno suđeno susresti se s Elmom Burnić, kantautoricom, ali i anđelom sevdaha koja je slične glazbene provenijencije.
Koncert je započet unplugged izvedbom pjesme večeri uz vrhunsku pratnju Matije Dedića. Nastavljen je u urbanom tonu autorskim izvedbama ”Mjesta” – dueta kojeg je Hodak prije desetak godina ispjevao s pokojnim pjesničkim bardom i kantautorom Arsenom Dedićem, dok je Elma izvela ”Leptirić u kosi” – zaraznu melodiju i pjesmu čija poetika budi djecu u nama.

Hodaka je u nekim pjesmama gitaristički pratio Ivan Bajsar. Na polovici koncerta pušten je i videospot pjesme ”Ljubav” u produkciji Video studija “Piloto”. Spot je predivna i emocionalno snažna posveta ljubavi koja se očituje u radosti življenja, obiteljskih trenutaka te odanosti i privrženosti otoku Rabu čijim vedutama se prožimaju brojni kadrovi u spotu. Toplinu i blagost posebice naglašuju sudionici spota, Rabljani, koji su pristali sudjelovati u njemu.
Ekspresivno dojmljiv, snažnih emocionalnih poruka i izričaja spot nas ne ostavlja ravnodušnima već nas zapituje ”što činimo s vremenom koje nam je dano i koliko uistinu živimo svoj život?”
Buran pljesak publike dao je potvrdu da je riječ o vrhunskom uratku. U drugom dijelu koncerta Hrvoje i Elma odlučili su se na obrade etno pjesama, od sevdalinki, dalmatinskih pjesama do melankoličnih makedonskih etno standarda. I u tim izvedbama pridružila im se priznata pjevačica Ani Vuletić, inače prvi sopran ženske klape Cesarice. Odmah se primijetilo da je ovaj trojac i više nego uigran jer već imaju nekoliko zajedničkih koncerata na Rabu.
Elma je svirala gitaru, Hrvoje irske gitaru i flaute (tin whistles), Ani je pjevala drugi glas, a u nekim pjesmama i solo izvedbe. Ozračje i raspoloženje od početka do kraja koncerta nije osciliralo. Dva bisa i želja za trećim otvorili su opravdano pitanje da se u Zagrebu napravi neki još veći koncert s proširenom postavom glazbenika jer je interes i više nego velik. Spot se već nalazi na Youtubeu, a i krenuo je u medijsku distribuciju. Sve vas pozivamo da uživate u ”Ljubavi” i nikada ne odustanete od nje ma koliko god to ponekad teško bilo. Elma i Hrvoje već imaju pozive na razne festivale i događanja, a planiraju se i neki koncerti diljem regije.​
Tekst: Krešimir Butković
Foto: Antun Bukovec

Leave a Reply