Otvorena Radićeva ulica

Otvorena  Radićeva ulica

Gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić službeno je otvorio Radićevu ulicu na kojoj je završena kompletna obnova.

– Dugo smo čekali i dočekali kraj radova, zahvaljujem svima na strpljenju pogotovo našim građanima i malim obrtnicima koji nisu mogli raditi u normalnim uvjetima. Autobusna linija od danas ponovno će biti u funkciji kao i prije radova u Radićevoj.- rekao je Milan Bandić.

Autobusna linija 150 koja prometuje od Trga bana Josipa Jelačića do garaže Tuškanac, ugostiteljima jako smeta, dok stanovnicima ta linija puno znači, o opstanku te linije odlučivat će peticija koju će potpisivati građani koji ovise o toj liniji ako se skupi 50%+1 glas za ukidanje ili ostanak te linije.

– Stav stanovnika je da linija mora postojati, a ne da se ukine, jer se na inicijativu stanovnika ona uvela.- rekao je Petar Glasnović, stanovnik Gornjeg grada.

Rekonstrukcija  kolnika u Radićevoj, započela je 10. ožujka ove godine, obuhvatila je izgradnju novog javnog kanala, vodoopskrbnog cjevovoda i dijela plinovoda sa svim kućnim priključcima, kompletnu EEN mrežu sa svim priključcima i održavanje EKI mreže, te kolničku konstrukciju s oborinskom odvodnjom, spajanje krovnih voda, ponovnu ugradnju kocke u kolnik, pripremu kocke i ugradnju u nogostupe umjesto dosadašnjeg asfalta, te obnovu javne  rasvjete.

Ukupna investicija radova  iznosi oko 8,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply