2. MEMORIJAL IVANA IVANČIĆA: Ryan Crouser pobjedio s novim rekordom mitinga

2. MEMORIJAL IVANA IVANČIĆA: Ryan Crouser pobjedio s novim rekordom mitinga

Iako se najavljivao spektakl, nitko nije očekivao da ćemo na 2. Memorijalu Ivana Ivančića gledati najjače natjecanje u bacanju kugle u posljednjih nekoliko godina. A, usprkos prohladnom i kišovitom vremenu vidjeli smo pokraj zagrebačkih fontana upravo takvo natjecanje!

Pobijedio je olimpijski pobjednik iz Rio da Janeira Ryan Crouser s novim rekordom mitinga – 22.28, čime je za šest centimetara popravio šest godina stari rekord svog sunarodnjaka Christiana Cantwella. Drugi je s novim rekordom Oceanije bio pobjednik ovogodišnje Dijamantne lige i dvostruki pobjednik zagrebačkog mitinga Tom Walsh, koji je kuglu bacio 22.12.

Ni na jednom natjecanju ove godine nismo vidjeli dva hica preko 22.20, a trebalo bi vjerojatno otići više godina u povijest da bismo saznali kada se to posljednji put dogodilo.

„Nisam nikad bacao po ovako hladnom vremenu i nisam vjerovao da će kugla letjeti ovako daleko. No, bio je to hitac tehnički bolji nego onaj s kojim sam osvojio zlato u Riju. Zapravo, mislim da je to bio tehnički najbolji hitac u mojem životu! Bilo je to vrlo zabavno natjecanje, hvala Zagrebu i Zagrepčanima što su mi omogućili natjecanje u ovakvom ozračju“, rekao je oduševljeni Crouser i dodao:

„Sad idem sa Stipom na vašu obalu, a onda konačno kući. No, već se veselim sljedećoj sezoni i izazovima koje ona nosi. Cilj mi je baciti kuglu 23 metra. Vidimo se svakako i dogodine!“

Posljednji put u velikoj karijeri kuglun je upravo u Zagrebu bacio dvostruki olimpijski pobjednik Tomasz Majewski koji je tom prigodom od gradonačelnika Milana Bandića dobio prigodni zlatnik, Monografiju grada Zagreba i šestinski kišobran.

REZULTATI BACANJA KUGLE:

  1. Ryan Crouser (SAD)           22.28 (rekord mitinga)
  2. Tom Walsh (NZ)                 22.21 (rekord Oceanije)
  3. Darrell Hill (SAD)                21.44
  4. Frank Elemba (Kon)           20.89
  5. Joe Kovacs (SAD)              20.42
  6. Asmir Kolašinac (Srb)        20.42
  7. Tomasz Majewski (Polj)      20.24
  8. STIPE ŽUNIĆ (HRV)           19.99

Tekst: Zagreb-meeting.com

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply