Grad Zagreb i Uvijek vjerni pozivaju sve na organizirano gledanje utakmice Hrvatska Turska na Trg bana Jelačića

Grad Zagreb i Uvijek vjerni pozivaju sve na organizirano gledanje utakmice Hrvatska Turska na Trg bana Jelačića

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić sa suradnicima i Ilija Perković, ispred Kluba navijača Uvijek vjerni održali su konferenciju za novinare. Naime, kao podršku Vatrenima koji prvu kvalifikacijsku utakmicu za SP u Rusiji 2018. s reprezentacijom Turske, zbog kazne UEFE, igraju 5. rujna pred praznim maksimirskim tribinama, na Trgu bana Jelačića priprema se Fan zona.

Uz izravni prijenos utakmice, navijači hrvatske reprezentacije, Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati i u bogatom zabavnom i glazbenom programu.

– Povod ove press konferencije je sutrašnje gledanje utakmice između Hrvatske i Turske, kao što znate tribine će biti prazne i to je za nas navijače katastrofa i uz podršku naših prijatelja i sponzora uspjeli smo organizirati gledanje utakmice na Trgu bana Jelačića gdje i inače glledamo utakmice, ali kad igramo negdje daleko. Nažalost sad igramo u Zagrebu, ali moramo zbg poznatih okolnosti organizirati gledanje utakmice na Trgu. Pozivam sve navijače, članove Kluba navijača Uvijek vjerni da dođu na Trg i podrže naše igrače navijanjem jer kao što su i sami igrači rekli ta utakmica nam je jako bitna i oni će znati da ih mi podržavamo na Trgu, a mi ćemo se veseliti pobjedi Vatrenih protiv Turske. – rekao je Ilija Perković iz Kluba navijača Uvijek vjerni.

Za sve navijače pripremljen je bogati kulturno zabavni program. Svirat će grupa Vatra, Sinovi ravnice i prije i poslije utakmice, i zahvaljujući sponzorima svom navijačima dijeliti će se besplatno kobasice, a pivo će moći kupiti po popularnim cijenama.

– Ono što mi jedino i možemo kad je u pitanju Hrvatska i svi hrvatski sportaši da im budemo vjerni jer oni su toliko radosti i veselja donijeli i donosit će  da zaslužuju našu privrženost i vjernost. Nažalost, jedna realnost koja se događa ili se događala na tribinama kada igra hrvatska reprezentacija dovela je do toga da utakmica Hrvatska – Turska koja se igra sutra u 20,45 će biti bez gledatelja. Znamo da je za svaki sportski uspjeh potrebna jedna simbiozaa, jedna poveznica, zajedništvo i velika želja ne samo onih koji trče na travnjaku nego svih onih koji navijaju za reprezentaciju i tako se rodila ideja da sa Udrugom Uvijek vjerni, Grad Zagreb organizira jedno skupno gledanje i navijanje na glavnom zagrebačkom trgu, na Trgu bana Josipa Jelačića. Sasvim sigurno ta jedna pozitivna energija koja će se pokazati na Trgu će pozitivno djelovati na naše igrače koji će na maksimirskom travnjaku se boriti za hrvatske boje i pobjedu. Ima malo simbolike u tome da se utakmica igra 450 godina nakon velike sigetske bitke, naravno danas su druga vremena da se bitke vode na sportskom i gospodarskom polju i neka tako ostane i neka se nikad više te bitke od prije nekoliko stoljeća ne ponavljaju. Hrvatsku i Tursku danas veže veliko prijateljstvo, ali naravno kad su u pitanju sportski tereni, naročito nogomet onda smo tu veliki takmaci. Nedavno smo imali utakmicu u Francuskoj i znamo kako je prošla i mi u najmanju ruku očekujemo da će tako i proći sutra. Ponavljam da bi bila pobjeda nije dovoljna samo borba naših sportaša na travnjaku potrebno je zajedništvo i velika želja i velika vjera svih onih koji vjeruju u Hrvatsku. Važno je naglasiti da kada je u pitanju hrvatska nogometna reprezentacija praktički nema neke ideje danas ni pokreta koji objedinjuje sve Hrvate u Hrvatskoj i u Svijetu kao što to objedinjuje nogomet! S tim ciljem smo mi u Gradskoj upravi i gradonačelnik Milan Bandić zdušno prihvatili organizaciju ovoga kada je došao prijedlog iz Udruge Uvijek vjerni za zajedničko gledanje utakmice. Pozivam sve da dođu na Trg bana Jelačića, ja od srca zahvaljujem našim igračima što sve čine kad je u pitanju hrvatski sport i želim im sreću sutra na maksimirskom stadionu. – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog Ureda za obrazovanje kulturu i šport.

Rudi (Davor Dretar) pozvao je sve navijače da sutra dođu na Trg i da pokušaju oboriti neslužbeni rekord koji iznosi 163 decibela, pa da naši igrači čuju i na Maksimiru navijanje s Trga bana Jelačića. Sutrašniji program vodit će Bobi (Vid Balog i Rudi (Davor Dretar).

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply