GRADSKA SKUPŠTINA: SDP i HNS napustili su 44. sjednicu Gradske skupštine zbog dnevnog reda

GRADSKA SKUPŠTINA: SDP i HNS napustili su 44. sjednicu Gradske skupštine zbog dnevnog reda

Prije početka 44. sjednice kod usvajanja dnevnog reda potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić javio se za riječ i zamolio da se povuku točke s dnevnog reda ili će SDP napustiti sjednicu jer ne želi sudjelovati u donašanju zakona koji su dio predizborne kampanje gradonačelnika Milana Bandića.

– Sve točke dnevnog reda koje su danas na sjednici Gradske skupštine su protuzakonito i u potpunosti neprovedivo. Današnje točke dnevnog reda u svrsi su predizborne kampanje gradonačelnika i HDZ-a, gdje se novcem Zagrepčana kupuju glasovi po ostatku hrvatske. Mi nećemo sudjelovati u tome, i ako se točke ne povuku sa dnevnog reda napustit ćemo sjednicu i nećemo sudjelovati u tome. Sve te točke mogu se naći na slijedećoj sjednici  kada završi kampanja i kada se stvori zakonska regulativa za iste.- rekao je Davor Bernardić, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, predsjednik Gradske organizacije SDP-a

– Kako vas nije sram sa ove govornice vrijeđate gradonačelnika. Da li vi znate što ste rekli sa ove govornice, to što će te napustiti skupštinu to je vaše demokratsko prave, samo ne možete tvrditi da su sve točke nezakonite. Niti jedna točka nije protuzakonita. Ovo što radite nije dobro za higijenu demokracije. – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Zastupnik Tomislav Stojak, također je bio protiv točaka koje se nalaze na dnevnom redu 44. sjednice Gradske skupštine.

– Povucite točke s dnevnog reda. Postoje dvojbe o ispravnosti točaka, povucite ih jer ako ih ne povučete, onda to smatram dijelom predizborne kampanje. Raspravimo o ovim točkama za mjesec dana kada izboru prođu.- rekao je Tomislav Stojak, HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Gradski zastupnici SDP-a i HNS-a napustili su sjednicu zagrebačke Gradske skupštine  nakon što je većinom glasova prihvaćen skupštinski dnevni red.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply