Ekranizacija najpoznatijeg Zagorkinog romana Grička vještica

Ekranizacija najpoznatijeg Zagorkinog romana Grička vještica

U Gradskoj upravi, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zajedno sa Ivicom Lovrćem, pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport,  primio je predsjednika uprave Jadran Filma Vinka Grubišića,  nagrađivanog scenarista i kreatora svjetski poznatih serija iz produkcijske kuće Fremantle Rolanda Moorea,  direktoricu produkcije Fremantle media Croatia za Hrvatsku Anu Habajec, sastanku je prisustvovala i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Grička vještica, glasoviti roman Marije Jurić Zagorke snimat će se kao televizijski serijal, na svim poznatim lokacijama u Gradu Zagrebu, to je dodatna turistička promocija za Grad Zagreb, a samo mala zahvala velikoj hrvatskoj književnici Mariji Jurić Zagorki.

– S ponosom možemo najaviti da  počinje realizacija projekta Grička vještica, uz podršku Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, krećemo u jedan projekt za kojeg s ponosom mogu reći da nakon njega više neće ništa biti isto. Nakon prodane milijunske naklade sabranih djela Marije Jurić Zagorke, u planu je napraviti i Muzej Marije Jurić Zagorke.- rekao je Vinko Grubišić, predsjednik uprave Jadran Filma.

Marija Jurić Zagorka, hrvatska književnica i novinarka. Bila je prva profesionalna novinarka i najčitanija hrvatska književnica. Jedno je vrijeme uređivala Obzor. Pokrenula je i uređivala Ženski list, prvi hrvatski časopis za žene, i Hrvaticu

-Jako sam počašćen što sam na ovom projektu jer pišem scenarij prema dijelima  vaše najveće spisateljice,  tako da sam jako uzbuđen što radim na ovom projektu. U zadnjih petnaest  mjeseci puno sam saznao o Marija Jurić Zagorka, bio sam u njenom stanu i osjetio sam njen duh, i jako sam sretan što ću njenu priču pokazati ostatku svijeta.- rekao je Roland Moore, nagrađivani scenarista i kreator svjetski poznatih serija iz produkcijske kuće Fremantle.

– Tri godine se radi na ovom projektu, au zadnjih petnaest mjeseci, intenzivno se radi na lokacijama snimanja, ovo je ustvari konkretan početak projekta snimanja serije, kojeg započinjemo sredinom slijedeće godine.- rekla je Ana Habajec, direktorica produkcije Fremantle media  za Hrvatsku.

– Posebno važna stvar za grad Zagreb je ta da će se serija snimati na stvarnim lokacijama, koje su dobra turistička promocija Grada. – rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply