Započela je distribucija besplatnih udžbenika za osnovnoškolce i srednjoškolce

Započela je distribucija besplatnih udžbenika za  osnovnoškolce i srednjoškolce

Gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa svojim suradnicima, prisustvovao je početku  distribucije besplatnih udžbenika u Osnovnoj školi Vladimira Nazora i XV. Gimnaziji.

– Veselimo se udžbenicima i početku nove školske godine, hvala gradskom uredu za obrazovanje koje je i ove godine osigurao besplatne udžbenike za svu djecu koja pohađaju osnovnu školu. – rekao je  Brkić, ravnatelj Osnovne škole Vladimir Nazor.

– Oni koji nemaju to je veliko olakšanje za njihov budžet. Mi smo danas ovdje na podjeli udžbenika, ove godine potrošili smo manje novaca jer ima sve više udžbenika koje vrijede od prošle godine. – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

– Mi smo se organizirali u školi da sve pripremimo za početak školske godine, ove godine koristimo puno udžbenika od prošle godine, koje su učenici vratili, učenici su dosta pažljivi s udžbenicima bez obzira što ih puno rabe.- rekla je Ljiljana Crnković, ravnateljica XV Gimnazije.

Grad Zagreb s ciljem zaštite standarda učenika i njihovih roditelja osigurava udžbenike za sve učenike osnovnih i srednjih škola grada Zagreba, kao i za učenike osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište u Zagrebu, a školu pohađaju izvan Zagreba (93.003 učenika i učenica).

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply