Otvorena 36. manifestacija „Kaj su jeli naši stari“

Otvorena 36. manifestacija „Kaj su jeli naši stari“

U Vrbovcu je svečano otvorena 36. po redu turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovca, uz pokroviteljstvo grada Vrbovca i Zagrebačke županije te u suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec i Gradske zajednice sportskih udruga Vrbovec. Manifestaciju su otvorili vrbovečki gradonačelnik Vladimir Bregović, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i europarlamentarka Ivana Maletić, a nakon kulturnoumjetničkog programa, uzvanici su obišli najznačajniji dio manifestacije – degustacijsku izložbu starinskih i autohtonih jela vrbovečkog kraja koju svake godine pripremaju članice ženskih udruga.

Program manifestacije „Kaj su jeli naši stari“ započeo je već u petak, 26. kolovoza, a u sklopu iste gradonačelnik grada Vrbovca Vladimir Bregović je zajedno sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem otvorio novu „žilu kucavicu Grada Vrbovca“, prometnicu dugačku 1.860 metara koja spaja Đurište sa željezničkom stanicom Vrbovec, a održao je i prigodnu konferenciju za medije na kojoj je najavio početak manifestacije „Kaj su  jeli naši stari“ zajedno s Anom Bakar, direktoricom Turističke zajednice Vrbovec.

Nakon današnjeg svečanog otvorenja manifestacije, u Vrbovec se počelo slijevati mnoštvo znatiželjnika, pa su ulice ovog malog ali znamenitog grada oživjele kroz bogat gastronomski, kulturno-umjetnički i sportski program manifestacije „Kaj su jeli naši stari“ čiji je cilj očuvanje izvorne gastronomije vrbovečkog kraja, promicanje kulturne baštine i tradicije te običaja Zagrebačke županije.

Vrhunac subotnjeg programa manifestacije „Kaj su jeli naši stari“ svakako je bio kulinarski izazov Željka Bebeka, koji je u Vrbovec došao održati koncert! Popularni se pjevač, naime, zajedno sa slovenskom pjevačicom Ninom Donelli odlučio primiti kuhače! Uz bodrenje supruge Ružice, Bebek je kuhao za okupljeno mnoštvo zajedno sa ženama i kulinarskim majstoricama iz Udruge Luke i skuhao domaće žgance s lukom!

Leave a Reply