Otvaranje i zatvaranje radova na prometnicama u Zagrebu

Otvaranje i zatvaranje radova na prometnicama u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić pustio je rano jutros u promet obnovljeni istočni kolnik Avenije Većeslava Holjevca te Haulikovu ulicu i otvorio radove na Aveniji Dubrovnik te u Franjčevićevoj ulici u Sesvetama. Uz ispriku sugrađanima na otežanom prometovanju zbog radova koji nas na zagrebačkim prometnicama očekuju u naredna dva tjedna, gradonačelnik je naglasio kako će do početka školske godine završiti svi radovi na vitalnim gradskim prometnicama.

Avenija Većeslava Holjevca / Avenija Dubrovnik

Za promet je otvoren sanirani istočni kolnik Avenije Većeslava Holjevca, dionica od Avenije Dubrovnik do Slavonske ulice. U roku od dva tjedna obnovljeni su istočni i zapadni kolnik, ukupno oko 35000 m2, rekao je direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić dodavši da je ukupna vrijednost radova za oba kolnika nešto više od 5 milijuna kuna.

Danas zatvaramo Aveniju Dubrovnik na potezu od Avenije Većeslava Holjevca do rotora u Zapruđu, istaknuo je Todorić, objasnivši da će radovi na sanaciji kolnika dužine oko dva kilometara trajati do 31. kolovoza.

Franjčevićeva ulica, Sesvete

Danas su započeli i radovi na proširenju Franjčevićeve ulice u Sesvetama, na dijelu od Bilogorske ulice do Ulice III. Dumovečki lug. Kako je najavio gradonačelnik Bandić, radovi će trajati naredna dva i pol do maksimalno tri mjeseca, zbog čega je građane zamolio za razumijevanje i strpljenje.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Alan Ordulj objasnio je kako je na dionici dužine 450 metara, na temelju zahtjeva ZET-a za proširenjem kolnika, planirana i projektirana izgradnja kolnika širine šest metara, kako bi se omogućilo sigurnije prometovanje javnim prijevozom. Također, izgradit će se i jednostrani nogostup širine metar i pol te sustav oborinske odvodnje i javne rasvjete, a predviđena vrijednost radova je oko 900.000,00kn. Ostatak ulice, u dužini od oko 350 metara, prema Ivanjoj Reci, radit će se naredne godine, zaključio je Ordulj.

Ulica Jurja Haulika / Trg kralja Petra Svačića

Nakon tjedan dana završeni su radovi na sanaciji Haulikove i južnog dijela Svačićevog trga, rekao je gradonačelnik prilikom puštanja u promet ulice u centru grada.

Vrijednost radova je oko 800.000,00 kuna, a uređeni su kolnik i nogostup, iscrtana je horizontalna signalizacija i parkirališna mjesta, te spušteni rubnjaci kako bi se građanima omogućilo lakše parkiranje, istaknuo je Alan Ordulj, dodavši da će se sjeverni dio Preradovićeve ulice uređivati sljedeće godine.

Tekst: Zagreb

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply