Započela je prva faza sanacija parka Ribnjak

Započela je prva faza sanacija parka Ribnjak

Gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić, obišao je početak prve faze radova u parku Ribnjak u kojem počinje sanacija dijela parka, od južnog do centralnog ulaza, površine 20.000 m2.

– Dugo smo čekali da počnemo sa sanacijom ovoga parka, koji je jedan od najljepših parkova u gradu. Ribnjak će se uređivati u tri faze, a danas započinje prva faza uređenja. Ovaj park budi u meni uspomene na moje mlade dane, kada sam došao u Zagreb.- rekao je Milan Bandić.

Prva faza obuhvaća sanaciju pješačkih staza, zamjena klupa i koševa za smeće, obogatit će se i zelenilo, ukupna investicija prve faze iznosit će oko milijun kuna.

– Ovim radovima ćemo sanirati južni dio parka do centralnog bočnog ulaza. Nakon završetka prve faze započet će radovi na drugoj i trećoj, fazi koja obuhvaća sanaciju dječjeg igrališta, okolnog bedema i zelenila na sjeveru. Radovi na prvoj fazi trajat će do 60 dana, u tom periodu južna faza parka biti će zatvorena.- rekla je Martina Jurjević, voditeljica projekta.

Nakon sanacije parka Ribnjak  Ured za kulturu i Turistička zajednica grada Zagreba osmislit će program koji će jednom od ljepših parkova u Gradu Zagrebu povratiti stari sjaj i napraviti jednu od ljepših turističkih destinacija.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply