TOMISLAV STOJAK: Možda se ograda livade za pse vidi u aplikaciji za Pokemone

TOMISLAV STOJAK: Možda se ograda livade za pse vidi u aplikaciji za Pokemone

Tomislav Stojak, potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba,  prije točno tri mjeseca na Gradskoj skupštini, podnio je Prijedlog odluke o dopuni Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, kojim se predlaže uvrštenje navedene livade u gradsku odluku, kao površine na kojoj je dozvoljeno da se psi mogu kretati bez povodca, uz nadzor vlasnika. Odluka je  jednoglasno usvojena uz amandman gradonačelnika Zagreba koji glasi “Ova će Odluka biti objavljena u Službenom glasniku Grada Zagreba, a stupa na snagu 1. kolovoza 2016.”

– Danas je 29. srpanj, ograde nema, novaca za nju isto tako nema, jer je Grad poslao dopis Gradskoj četvrti Trešnjevka da oni moraju osigurati sredstva za ogradu. Sada se meni nameće pitanje, čemu služi Gradska skupština, zašto se ne poštuju doneseni zakoni koje tamo donosimo. Možda se ograda livade za pse vidi u aplikaciji za Pokemone, na žalost ni tamo ne postoji.- zaključio je  je Tomislav Stojak,  potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Peticiju su pokrenuli stanovnici Jaruna, Vrbana i ostalih susjednih naselja  sa željom da se livadi na Jarunu (između Hrgovića, Hrvatskog sokola i Aleje Matije Ljubeka) dodijeli status prostora za boravak pasa i njihovo puštanje bez povodca, a u skladu s Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Peticiju je u vrlo kratko vrijeme potpisima podržalo više od 700 građana Zagreba.

Prije nekoliko godina za vrijeme proslave Dana  Oružanih snaga RH,  MORH je izložio svoja vozila te je ograda maknuta, međutim nije ponovno vraćena. Jedini park za pse u blizini je onaj na Vrbanima koji je neadekvatan kako za malene pse koji mogu izaći između dasaka koje su stavljene kao ograda, tako i za velike koji bez problema mogu preskočiti ogradu, a kada padne kiša sve je natopljeno vodom i pun je velikih rupa na kojima se psi mogu ozlijediti. Park nije niti primjerene veličine s obzirom na broj pasa koji se okupljaju u njemu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto/Video: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply