Gradonačelnik Bandić pustio u promet sedam novih vozila hitne medicinske pomoći

Gradonačelnik Bandić pustio u promet sedam novih vozila hitne medicinske pomoći

– To su ljudi koji rade malo više od mene, oni rade 24 sata dnevno, ja 18 sati dnevno i tako 365 dana u godini. Svaki dan obave 250 izlazaka prvog i drugog stupnja na površini preko 640 kvasratnih kilometara, obuhvaćaju nešto više od milijun ljudi. To zavređuje da se to nazove da se nazove strunošću, humanošću, solidarnošću i izvrsnošču. Ova zgrada koja je jedna od najljepših u Europi, vozila koja ćemo sada predati su jedna strana amedalje, a najveće bogatstvo ove kuće su djelatnici na čelu sa ravnateljem. Bez njih ova zgrada ne bi značila ništa i prema tome moja čestitka svim djelatnicima koji su 24 sata u funkciji naših sugrađana, to je njihova zadaća!- rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom puštanja u promet sedam novih vozila hitne medicinske pomoći.

Ispred Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet sedam novih vozila hitne medicinske pomoći, koja će znatno pridonijeti boljem funkcioniranju službe Hitne pomoći u gradu Zagrebu. Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba ukupno raspolaže s 95 vozila, od kojih su 42 vozila hitne medicinske pomoći, 44 vozila za sanitetski prijevoz te osam kombi vozila za dijalizu.

– Zahvaljujem se gradonačelniku na pohvalama koje je dao našim djelatnicima koji uistinu požrtvovano rade svoj posao i bez njih taj posao i ovi automobili ne bi značili ništa. Puštamo sedam novih vozila koja smo nabavili ove godine. Cijena tih vozila je 2 milijuna i 300 tisuća kuna s PDV-om, u njima je najsuvremenija oprema. Ukupno imamo oko 95 vozila. S obzirom na neke euroopske standarde imamo potrebu ponovno svake četiri godine obnavljati vozni park i imamo plan ove godine nabaviti još osam vozila koja su dijelom financirana od gradskog proračuna, a dijelom od naših sredstava koje zaradimo na tržištu. Tako bi do kraja godine imali 15 novih vozila!- rekao je ravnatelj nastavnog zavoda hitne medicinske pomoći Dubravko Huljev.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply