ZLATKO KRANJČAR: Čeka nas teška utakmica ali vjerujem da ćemo biti pravi!

ZLATKO KRANJČAR: Čeka nas teška utakmica ali vjerujem da ćemo biti pravi!

Dinamo će u utorak (20:45) na Maksimiru igrati prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv gruzijskog Dinama. Dan uoči susreta trener Modrih Zlatko Kranjčar najavio je novi europski izazov koji čeka prvake.

–  Čeka nas teška utakmica, sigurno nam neće biti lako, ali vjerujem da ćemo biti pravi, pokazati dobru igru i doći do željenog rezultata. Igramo pred našim navijačima, zna se koji su nam ciljevi i želimo pobjedu – rekao je trener Kranjčar pa nastavio o protivniku: – Imaju tradiciju, povijest, prvaci su i iza sebe prolaz u 3. pretkolo. Sigurno su na nivou Vardara i nadam se da će igrači odgovoriti na zahtjeve koji će biti ispred njih.

Kako će Dinamo, naravno naš Dinamo, izgledati protiv gruzijskog imenjaka: – Stoperi će sigurno ponovno igrati visoko jer nam time donose prevagu u sredini terena. Što se tiče formacije mislim da nećemo sutra ništa mijenjati jer vjerujem da i sa 4-2-3-1 možemo doći do željenog rezultata. Ipak, vježbamo na treningu razne opcije, moramo imati nekoliko varijanti i ovisno o utakmici, protivniku i drugim faktorima ćemo znati reagirati. Radili smo ovih dana na tome da budemo agresivniji i da protok lopte bude brži jer upravo to dvoje nije bilo na željenoj razini protiv Vardara. Idući protivnik nam dozvoljava da igramo čvrsto i agresivno tako da vjerujem da bi upravo to moglo i odlučiti.

Gruzijski prvak bi svojim stilom igre trebao čak i više odgovarati Modrima nego makedonski Vardar: – Mislim da je Dinamo u stvaranju igre lakši protivnik nego Vardar jer su Makedonci bili hitri, brži i jako je teško bilo graditi igru. Vjerujem da smo tu u prednosti, ali naravno da će igrači morati odgovoriti na pravi način.

 Za kraj je trener prokomentirao situaciju oko Ježine koji je protiv Vardara bio prvi golman, a susret s Tbilisijem čeka u B momčadi: – Ježina je reagirao prema kapetanu Antoliću na nekorektan način i danas je u drugoj momčadi. Mislim da se treba poštivati kapetan kao i ono što se Ježini pružilo: prilika da bude prvi golman. To nije smio napraviti i za to mora snositi posljedice – zaključio je trener.

Ulaznice za utakmicu se prodaju svaki dan od 10 sati na blagajnama stadiona, a mogu se kupiti i isprintati putem portala ulaznice.hr. Cijene su 10 kuna sjever, 20 kuna istok i 30 kuna zapad dolje. Sve informacije možete naći OVDJE.

Tekst: GNK Dinamo

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply