Gradonačelnik Bandić otvorio radove na rekonstrukciji Radničke ceste

Gradonačelnik Bandić otvorio radove na rekonstrukciji Radničke ceste

– Bilo je vrijeme da se napravi treća faza rekonstrukcije Radničke ceste i da se spoji s Velikom Goricom i sad se to napokon realizira. I zbog mogućih čepova koji će se događati na ovoj dionici, unaprijed se ispričavam građanima. Predviđeno je da će radovi trajati deset mjeseci,- rekao je gradonačelnik Milan Bqandić prilikom otvaranja radova na rekonstrukciji Radničke ceste.

U trećoj fazi radit će se zona nadvožnjaka preko željezničke pruge koja uključuje izgradnju dvaju nadvožnjaka za cestovni promet preko željezničke pruge i jednog nadvožnjaka između njih koji će služiti za budući tramvajski promet ili brzu gradsku željeznicu.

– Ovo jutros bio je nastavak radova na rekonstrukciji Radničke ceste izgradnjom treće etape, zona nadvožnjaka preko željezničke pruge obihvaća izgradnju prometnice,nadvožnjaka, kanalizacije, javne rasvjete, zaštitu i izmještanje HŽ instalacija, rekonstrukciju kontaktne mreže HŽa, izgradnju DTK instalacija, vodovodne instalacije i krajobrazno uređenje. Ukupna investicija je 50 milijuna kuna, kazao je pročelnik Gradskog ureda za  za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Dinko Bilić.

Tekst/Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply