GRADSKA SKUPŠTINA: Institucija gradonačelnika i povreda poslovnika, bile su najviše spomenute rečenice tijekom aktualnog sata

GRADSKA SKUPŠTINA: Institucija gradonačelnika i povreda poslovnika, bile su  najviše spomenute rečenice tijekom aktualnog sata

Aktualni sat ponovno je protekao u pitanjima na koja zastupnici nisu dobili konkretne odgovore, već dobro znane lekcije o vođenju Grada i dobrom ponašanju.

Gradski zastupnik Zvane Brumnić, postavio je pitanje vezano za obveznicama Holdinga o kojima se raspravljalo na zatvorenoj sjednici, ali je dato obećanje da će se o njima raspravljati i na redovnoj sjednici.

– Zašto su vaši suradnici lagali o tome da će još jednom doći na raspravu obveznice holdinga, međutim to se nije dogodilo.- rekao je Zvane Brumnić.

– Ja sam ovdje u Gradskoj skupštini 25 godina, ja bi vas molio da čuvate svoje dostojanstvo. Prvo nemojte upotrebljavati tako teške riječi, poslušajte savjet čovjeka koji ima malo više godina od vas. ovakvim ponašanjem govorite najviše o sebi i zato ste vi na suprotnoj strani i biti će te na suprotnoj strani još dugo, jer birači ne vole ovako nervozne ljude. Odgovor na vaše pitanje dobit će te pisanim putem.- odgovorio je gradonačelnik Milan Bandić.

– Prvo molim predsjednika skupštine da čuva dignitet skupštine. One stvari koje se obećaju, da će biti na skupštini neka i održe, o tome se mora voditi briga. Ja bi molio neka se preslušaju stenogrami sa tajne sjednice i zapisi kada je pročelnica za gospodarstvo nekoliko puta odgovorila da će se ta rasprava održati prije u gradskoj skupštini. Ako je problem reći lagali ste, onda ću reći niste govorili istinu.- dodao je Zvane Brumnić.

– Ja vas lijepo molim nemojte raditi cirkus od ovoga doma, da se mogu ponašati kao fakin, onda bi se tako ponašao, a ja sam veći fakin od vas. Ja sam gradonačelnik, vi ste skupštinski zastupnik, sačuvajte dostojanstvo svoje, moje mojih suradnika. Nadvikivanje s ulice nemojte koristiti, nismo u „birtiji“, ni na ulici.- zaključio je lekciju o ponašanju gradonačelnik Milan Bandić.

Tin Pažur, gradski zastupnik SDP-a  upitao je gradonačelnika postoji li mogućnost da obrtnici koji nisu dobili produženje ugovora za nastavak obavljanja djelatnosti na Britanskom trgu – ponovno rade tamo do njegovog uređenja.

– Četiri obrtnika poduzetnika nije dobilo produženje ugovora za nastavak obavljanja djelatnosti na Britanskom trgu i njihovi objekti ‘zjape’ prazni. Prodavali su proizvode koji su bili potrebni populaciji, čemu svjedoči 17.000 potpisa peticije. Nitko nije protiv uređenja tržnice, ali je sama tržnica zamrla, a kunemo se u malo poduzetništvo.-rekao je Pažur.

Bandić mu je na to odgovorio da tamo nitko nije ostao bez posla te da je Ilički plac ostao bez tri kontejnera koja tamo nisu ni trebala doći.

– Sada izgleda kako je trebao, ne za kontejnere i s robom kojom se netko može otrovati. Nije tamo mjesto kontejnerima gdje se prodaju piceki. Čovjeku damo rješenje za terasu na Iličkom placu. Čovjek u međuvremenu ilegalno napravi šank i kuću bez upotrebne dozvole i on se javi…..Nosi transparent da ja kradem. Na Iličkom placu damo mu terasu, on jednu trećinu ukrade mimo papira i napravi šank i kućicu i ja bih to trebao tolerirati. Dok sam ja gradonačelnik, Britanac nikad neće biti sajam na Jakuševcu”, poručio je Bandić.

Domagoj Etlinger postavio je pitanje vezano za uklanjanje azbestnih ploča u pojedinim školama, jer novca očito ima za dijeljenje po ostalim gradovima.

– 5. rujna kada počne školska godina nadam se da će biti uklonjen azbest i da će više  1000 djece krenuti u škole koje nemaju azbest. Novaca ima jer se dijeli šakom i kapom po Hrvatskoj.- upitao je Etlinger.

-Azbest nije opasan ako se ne mrvi. To je kao zmija – ako je ne dirate, ne ujeda. – poručio mu je gradonačelnik.

Etlinger je upitao i što će biti s parkom na Savici i najavljenom izgradnjom crkve tamo. “Nitko nije protiv izgradnje crkve tamo, samo žele alternativnu lokaciju”, kazao je Etlinger.

Bandić je na Etlingerovu tvrdnju da je izvrijeđao ljude tamo, to zanijekao, istaknuvši da je jedino što je tamo rekao jest da je za to da se nađe kompromis i za park i za crkvu tamo.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply