EKSKKLUZIVNO/ALEN HALILOVIĆ: Došao sam u HSV kako bi maksimalno napredovao

EKSKKLUZIVNO/ALEN HALILOVIĆ: Došao sam u HSV kako bi maksimalno napredovao

Naš talentirani reprezentativac Alen Halilović upravo je potpisao novi četverogodišnji ugovor sa njemačkim velikanom HSV-om. Bilo je mnogobrojnih klubova koji su bili zainteresirani za usluge našeg reprezentativca Alena Halilovića, ali je HSV bio najuporniji i najunosniji te će kroz četiri godine na Alena potrošiti 21 milijun eura.

To je rasplet priče nakon njegove itekako uspješne sezone u Sporting Gijonu gdje je bio na posudbi iz Barcelone. Odmah nakon potpisa ugovora ekskluzivno za Zagrebačku novinsku agenciju smo popričali sa Halilovićem o njegovom novom klubu i dojmovima.

Da li ste zadovoljni odrađenim poslom?

Jesam, kako ne bi bio, potpisao sam sjajan ugovor sa velikim klubom i mišljenja sam da ću sa HSV-om ostvariti odlične rezultate, jedva čekam da počnemo trenirati zajedno i da krenu utakmice.

 Prošlih dana bilo je puno špekulacija vezano za Vaš transfer, mnogobrojni klubovi su se spominjali?

Da, bilo je svakakvih ponuda, imao sam ponudu Valencije i Seville i mogu Vam reći da sam ozbiljno razmišljao vezano za ta dva kluba, jer je to španjolska liga u kojoj sam već dosta vremena, ali zaključio sam da je za mene najbolje da odem u klub u kojem ću najviše igrati. Ponuda HSV-a najviše me je zadovoljila. Dosta razgovora je bilo sa direktorom HSV-a gospodinom Dietmarom Beiersdorferom koji je od početka zagovarao moj dolazak u taj klub. Puno sam razmišljao, pogledao mnogobrojne lanjske utakmice HSV-a čuo se sa njihovim  i sada mojim kapetanom Spahićem, moji manageri su razgovarali sa trenerom HSV-a Brunom Labbadiom i zajedno smo odlučili da je to najbolje za mene.

Mogli ste ostati i u Barceloni, imali ste ugovor na još tri godine sa Barcelonom, no ipak ste se odlučili za promjene?

Barcelona je divan klub, ali nažalost tamo sam mogao sjedit na klupi i osvajati trofeje, a to za mene nije nogomet. Željan sam igre i mogu puno dati svojoj momčadi tako da sam odlučio napravit ono što je najbolje za mene. Došao sam u HSV kako bi se najbolje razvio kao igrač, kako bi maksimalno napredovao i kako bi dao najbolje od sebe, a Barcelona me u svakom trenutku kroz ove četiri godine može vratiti, tako da ta opcija uopće nije isključena.

Prethodna sezona je za Vas bila itekako dobra, sigurni smo da će i nadolazeća biti puna uzbuđenja i brojnih uspjeha.

Prošlu sezonu sam u Sporting Gijonu odigrao 37 prvenstvenih utakmica i nekoliko puta bio proglašavan igračem mjeseca. Također sam po svim statistikama poslije Neymara i Messija najbolji dribler španjolske lige. Nadam se da ću zadovoljiti apetite HSV-a i sa njima napraviti još veći korak u svojoj karijeri. Na kraju bi se zahvalio Ivici Oliću i Emiru Spahiću koji su mi puno pomogli!

Neprikosnoveni hrvatski talent bez sumnje će vjerujemo itekako pojačati redove HSV-a. na iduće 4 godine. Slobodno možemo reći kako je Alen Halilović velikan koji je stigao u redove HSV-a, te također kako će sa ovim potpisom opet biti u samom vrhu svjetskog nogometa jer je HSV iza Bayerna i Dortmunda najtraženiji klub.

HSV će se za Halilovića morati  isprsiti sa 21 milona eura plus raznorazni bonusi, što će ih sigurno kroz četiri godine koštat još dodatnih 5 miliona.

Tekst: Žarko Diminić

Foto: ZNA

Leave a Reply