Godinu dana Zagrebačkih razgovora

Godinu dana Zagrebačkih razgovora

Gradski zastupnik i potpredsjednik HNS-a Grada Zagreba Tomislav Stojak prije godinu dana pokrenuo je „Zagrebačke razgovore“, projekt osmišljen s ciljem što intenzivnije komunikacije s građanima Zagreba oko svih pitanja i problema s kojima se suočavaju u svojim kvartovima.

– Kao gradski zastupnik osjetio sam obvezu da putem direktnih razgovora s građanima po zagrebačkim kvartovima steknem uvid u svakodnevne probleme te pokušam pomoći u njihovu rješavanju.-  istaknuo je Tomislav Stojak.

Prvi „Zagrebački razgovori“ održani su u Podsusedu, a poslije njih, svakoga su mjeseca slijedila druženja sa sugrađanima u različitim gradskim četvrtima.

U sklopu ovoga projekta, riješeni su brojni problemi građana i građanki Zagreba: odvezen je krupni otpad iz Baštijanove u Voltinom, uređena su dječja igrališta u Španskom i Oranicama te popravljena ograda ispred škole u Lučkom. Pokrenute su inicijative poput dolaska vodovoda iz Jagodišta u Maglenjak u Podsusedu i dovršetka ulice Mate Trbušića u Sesvetama. Izneseni su prijedlozi konačnog rješenja odvodnje i kanalizacije u Gornjoj Dubravi te otvaranja plaže i osiguranja livade za kućne ljubimce na Jarunu. Na inicijativu Tomislava Stojaka, zagrebački gradonačelnik stigao je u Rudeš radi uređenja šikare i dvorane stare škole, a i u Budenec na obilazak terena.

– Iznimno sam sretan podrškom i rezultatima koji su ostvareni u prvoj godini „Zagrebačkih razgovora“. Zagrebački razgovori potakli su brojne e-mail i sms poruke, telefonske razgovore i osobne susrete. Mnogi građani iznijeli su mi svoje probleme i prijedloge, ali i otvorili vrata svojih domova. Velika podrška i ostvareni rezultati daju mi dodatni motiv, ali i obvezu za što jačom angažiranošću i kvalitetnijom suradnjom sa sugrađanima u budućnosti. Cilj je, naravno, vidljivost zagrebačkih pitanja na svim razinama odlučivanja. –  poručuje Tomislav Stojak.
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply