MILAN BANDIĆ: Grad Zagreb čvrsto stoji iza organizacije utrka Snježne kraljice!

MILAN BANDIĆ: Grad Zagreb čvrsto stoji iza organizacije utrka Snježne kraljice!

Nakon današnjeg redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu, glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner, direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskog kupa za žene Markus Mayr i FIS-ov tehnički stručnjak Günter Hujara izrazili su zadovoljstvo viđenim na terenu te izjavili da FIS, neovisno o otkazima prošlosezonskih utrka, daje punu podršku utrkama FIS Svjetskog kupa na Sljemenu koje su u kalendarima FIS Svjetskog kupa do 2020. godine tj. do kada su kalendari napravljeni.

U nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održat će se u utorak 03.01. (ženska) i u četvrtak 05.01. (muška). Obje utrke će u 2017.g. biti noćne utrke, dok se startna vremena još usklađuju s ostalim skijaškim disciplinama FIS-a ovih dana, a sve s ciljem postizanja što veće TV gledanosti.

Glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner izjavio je:

„Neovisno o prošlosezonskom otkazu utrka, FIS i dalje podržava organizaciju utrka FIS Svjetskog kupa u Zagrebu, jer su utrke na Sljemenu postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa, koje generiraju fantastičnu TV gledanost koja je važna ne samo za promociju Zagreba i Hrvatske, već i alpsko skijanje, a uz to Zagreb je i član udruženja tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa „Club 5 Ski Classics“. Glavni prioritet za sljedeće godine je poboljšanje sustava zasnježenja kako bi se utrke redovito održavale prema planu“.

Gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić istaknuo je:

„Grad Zagreb od samog početka čvrsto stoji iza organizacije utrka kojima se ponosimo i koje su od velikog značaja ne samo za promociju već i razvoj turizma te širenje turističke ponude u gradu Zagrebu, gdje broj turista svake godine značajno raste, te ćemo i sada sve napraviti kako bi poboljšalji sustav zasnježenja. Nadam se da će se ukoro donijeti urbanistički planovi skijališta Sljeme, kako bi što prije mogli krenuti sa izgradnjom nove sljemenske gondole te bi i na taj način Sljeme dodatno približili građanima u vidu rekreativnog skijanja i cjelogodišnjeg sljemenskog sadržaja kao i poboljšali uvjete za održavanje utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu“.

„Za organizatora je glavni prioritet poboljšanje sustava zasnježenja kako bi se utrke redovito održavale. Po tom pitanju usko surađujemo sa skijalištem Sljeme i gradom Zagrebom s kojima radimo na novom sustavu zasnježenja koji bi omogućio zasnježenje na temperaturama jedan stupanj toplijim nego sada, a također i na alternativnim sustavima zasnježenja koji mogu raditi i na temperaturi iznad nula stupnjeva. Na taj način dobili bi veću garanciju održavanja utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu, ali i produženje skijaške sezone za građanstvo i skijaške klubove”, izjavio je danas direktor Organizacijskog odbora utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu Vedran Pavlek.

Na današnjoj press konferenciji pridružio se i Ivica Kostelić, koji se izvanredno ove godine u ovo doba nalazi u Zagrebu, jer očekuje prinovu u obitelji. Ivica Kostelić ovom prilikom je izjavio:

„Utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu je za mene posebna. To je utrka na kojoj sam se 4 puta penjao na postolje iako nisam bio pobjednik, i želja mi je barem još jednom nastupiti pred mojom domaćom, fantastičnom publikom i vjernim obožavateljima. Također imamo i dobru generaciju mladih slalomaša koji mogu nastaviti mojim stopama“.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply