MILAN BANDIĆ: Sretan sam da u Novom Vinodolskom ljetuju djeca iz nama prijateljskih država

MILAN BANDIĆ: Sretan sam da u Novom Vinodolskom ljetuju djeca iz nama prijateljskih država

U  Vili Rustici, u Novi Vinodolski, gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa veleposlanikom Mađarske u  Hrvatskoj Józsefom Zoltánom Magyarom,  šefom kabineta  načelnika opčine Srebrenica Nerminom Alivukovićem, te ostalim  sa suradnicima posjetili su  djecu iz Mađarske koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku i djecu iz Srebrenice koja ljetuju u odmaralištu Crvenog križa grada Zagreba.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prije pozdravnog govora pozvao je sve okupljene na minutu šutnje, za stradale u Nici.

– Sretan sam sa da svakih deset dana ovdje ugostimo djecu iz raznih prijateljskih država, i to je najbolji način interveniranja da se  sutra nebi ponovio onakav zločin koji se ponovio sinoć u Francuskoj. Sada tu ljetuju djeca iz Mađarske i Srebrenice, za nekoliko dana doći će djeca iz Ukrajne, Bjelorusije, Moskve, Srbije.- rekao je Milan Bandić.

– Ovo što gradonačelnik Milan Bandić radi ovdje godinama, mogu reći da ovakav primjer mogu slijediti svi oni koji su u mogućnosti da na ovakav način grade mostove među ljudima, među djecom. Pogotovo  kada se na jednom mjestu nađu djeca iz Mađarske, Austrije, Hrvatske i Srebrenice, to je siguran put prema prosperitetnijoj budućnosti  svih naroda u svijetu. Djeco želim vam što ljepši boravak ovdje i da se i slijedeće godine vidimo ponovno u istom sastavu.- rekao je Nermin Alivuković, šef kabineta  načelnika opčine Srebrenica.

Djeca iz mađarske koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, ljetuju drugu godinu za redom u Novom Vinodolskom.

– Ova suradnja je jedan rezultat, dobrih odnosa Grada Zagreba i Budimpešte, koji traje dugi niz godina. Gradonačelnik  Milan Bandić, ugostio je djecu koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, isto tako pomogao im je da naprave turneju po cijelom Jadranu, gdje su  predstavili  svoj kulturno umjetnički program koji su naučili u školi.- rekao je veleposlanik Mađarske u  Hrvatskoj József Zoltán Magyar.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply