DAVOR BERNARDIĆ: Zagreb zaslužuje žičaru jer je Sljeme dragulj Zagreba

DAVOR BERNARDIĆ: Zagreb zaslužuje žičaru jer je Sljeme dragulj Zagreba

Na sjednici Odbora za kontrolu održanoj u petak predsjednik Odbora Davor Bernardić osvrnuo se na Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Gračani-Dolje:

„Sramotno je da Zagreb nema žičaru već 10 godina. Sljeme je dragulj Grada Zagreba i od njega ćemo napraviti hit destinaciju za Zagrepčanke, Zagrepčane i naše goste. Zagrepčani su prije 53 godine sagradili žičaru, još dok je Kennedy bio predsjednik SAD-a. Očekujemo da se kamen temeljac postavi pred lokalne izbore“.

Davor Bernardić komentirao je i izmjene generalnog urbanističkog plana: „Zagrebački GUP je dokument koji se ne realizira. Gradonačelnik nije ostvario brojne projekte iz GUP-a poput žičare, lakošinske željeznice, kongresnog centra, aqua parka, termi, sjeverne obilaznice, Centra za gospodarenje otpadom, kampusa, Šaregradske, Zagrepčanke, Gredelja i mnogih drugih. Ovakav služi samo za prenamjenu zelenih površina u građevinske, a ne potiče razvoj. GUP je za svaki grad poluga za razvoj, a za Grad Zagreb mrtvo slovo na papiru.“

Zakup poslovnog prostora u svrhu preseljenja Baletne škole Bernardić je ocijenio neracionalnim  jer uz tolike prostore u vlasništvu grada, plaćamo tuđe, i to 100000 kuna mjesečno.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply