“Vinkovačke jeseni” i ove godine s 50.000 kuna financira Grad Zagreb

“Vinkovačke jeseni” i ove godine s 50.000 kuna financira Grad Zagreb

I ovogodišnje 51. “Vinkovačke jeseni”, koje će se u Vinkovcima održati od 9. do 18. rujna, Grad Zagreb će financirati s oko 50.000 kuna, istaknuto je u srijedu u zagrebačkoj Gradskoj upravi gdje je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio vodstvo te manifestacije: gradonačelnika Vinkovaca, predsjednika Organizacijskog odbora Mladena Karlića i tajnika Stjepana Đurkovića.

Karlić je, nakon sastanka rekao kako su domaćine izvijestili o organizaciji 51. ‘Vinkovačkih jeseni’, budući da je Grad Zagreb, na čelu s Bandićem, već niz godina njihov sponzor i želi pomoći u kvalitetnijoj organizaciji jer je to manifestacija tradicijske kulture cijelog hrvatskog naroda i onih ljudi koji žive izvan granica Hrvatske.

U sklopu “Vinkovačkih jeseni” bit će i pedesetak različitih događaja za sve generacije, od gospodarskih, kulturnih, tradicijski, sportskih, glazbenih i drugih, istaknuo je Karlić.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić ocijenio je da je pedesetak tisuća kuna kojima Grad Zagreb, kao i svake godine, podupire “Vinkovačke jeseni”  višestruko uložen novac jer su “Vinkovačke jeseni” čuvari hrvatske tradicije. Osim toga, na toj manifestaciji sudjeluju i neka zagrebačka folklorna društva.

– Radi se o jednoj od najstarijih manifestacija smotre folklora u Hrvatskoj,- dodao je te podsjetio da je Zagreb domaćin Međunarodne smotre folklora, koja počinje za desetak dana, tako da je to idealna poveznica. Izrazio je nadu da će se razvijati tješnja suradnja između te dvije manifestacije i da će se međusobno povezivati.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply