Martina Bienenfeld, Žena godine 2016.

Martina Bienenfeld, Žena godine 2016.

U  hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu, časopis Zaposlena žena,  pod visokim pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH održao je izbor za Ženu godine, a  titula Žene Godine za 2016.,  pripala je Martini Bienenfeld, direktorici turističke zajednice Grada Zagreba.

Martina Bienenfeld, svojim radom u zadnje dvije godine Grad Zagreb pretvorila je u najpoželjniju turističku destinaciju, Advent u Zagrebu proglašen je najboljim u Europi u konkurenciji od 20 gradova, po izboru nezavisnog portala European Best Destination. Isto tako TZ Zagreb dobitnica je 57 nagrada i priznanja. Na festivalu turističkog filma koji se održava u Berlinu, zagrebački promotivni film Color your Christmas, osvoji je treće mjesto.

Posljednja uspješnica TZ grada Zagreba događala se u Parizu za vrije Europskog prvenstva u nogometu, kada je Zagreba predstavljen  kao nova europska ‘city break’ destinacije, u prvom izdanju Michelin Guide Vert Michelin Guide Vert (Mišelinov zeleni vodič za vikend destinaciju  op.a).

Martina Bienenfeld svojim ustrajnim i vrijednim radom, zaslužila je nagradu Žene godine za 2016. godinu.

– Uvijek mi je lako govoriti o poslu, projektima, a jako mi je teško govoriti o sebi, sada se osjećam kao da sam pred nekim velikim ispitom. Hvala onima koji su me nominirali i hvala žiriju. Kada sam slušala fenomenalne biografije nominiranih žena, za ovu godinu, mislim da smo svi pobjednici, to se odnosi i na one žene koje nisu nominirane, a rade odgovoran posao u kojem donose važne i teške odluke. Hvala svima koji godinama rade na ovom projektu, koji potiču i razvijaju svijest o međusobnoj suradnji poslovnih žena. Žene su jedan posebno važan čimbenik u gospodarstvu i posebno važne u razvijanju našeg društva. Ovo će biti poticaj za još bolji turizam u Gradu Zagrebu.- rekla je Martina Bienenfeld, dobitnica nagrade Žena godine 2016.

Ove godine uz Martinu Bienenfeld, bile su nominirane Ksenija Kardum, direktorica informativnog programa  Nove TV, Linda Poščić Borovac, predsjednica Uprave, Crocon d.o.o, te dobitnica prestižne nagrade Stevie Awards for Women in Business u kategoriji Najinovativnija tvrtka godine  do 10 i manje zaposlenika, Ivona Juka redateljica i scenaristica filma Ti mene nosiš, film koji je obilježio hrvatsku kinematografiju u 2015 i Ksenija Vrbanić, modna dizajnerica koja stoji iza brenda XD Xenia Design.

Tekst. Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto/ Video: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply