Vesna Roje nova je zastupnica HNS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

Vesna Roje nova je zastupnica HNS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

U Gradskoj organizaciji HNS-a Grada Zagreba predstavljena je nova zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Vesnu Roje. Ona u Skupštinu ulazi umjesto dosadašnje zastupnice Vedrane Gujić.

-Zahvaljujem svim svojim stranačkim kolegama i prijateljima i prijateljicama što su mi ukazali povjerenje da branim boje HNS-a u gradskoj skupštini, ali prvenstveno i interese građana ovog grada i grada kao takvoga u cjelini što je uvijek bio prioritet ove gradske organizacije. Nadam se da će mi moje iskustvo rada u Gradskoj upravi biti prednost u raspravi i konstruktivnim prijedlozima, te  da ću za vrijeme svog mandata biti aktivna kao i kolega Stojak – rekla  je Vesna Roje, nova zastupnica  HNS-a, u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

-Mi kao HNS imamo zaista izuzetnu volju i energiju da cijelo vrijeme ukazujemo na sve ono što ne valja u Zagrebu, da cijelo vrijeme malim koracima to mijenjamo, stoga ja nimalo ne sumnjam da će naša kolegica Roje odraditi odlično svoj posao, bez obzira što će joj mandat trajati godinu dana jer kad ste dobri i kad znate što hoćete onda je tako svejedno koliko mandat traje. – rekla je predsjednica Gradske organizacije HNS-a Anka Mrak – Taritaš.

Na konferenciji za medije HNS je predstavio i svoja dva prijedloga koja će uputiti u službenu proceduru.

-Prvo, pokrenuli smo inicijativu prema Odboru za izbor i imenovanja Gradske skupštine o odluci o naknadi predsjednicima, potpredsjednicima i članovima vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora. To temeljimo na tome što je prije više od dva mjeseca u Gradskoj skupštini izmijenjena odluka o naknadama gradskim zastupnicima, što smo svi podržali jednoglasno, gdje smo mi kao gradski zastupnici odrekli se onog mjesečnog paušala kojim se svaki mjesec dobiva bez obzira da li se održavaju sjednice ili ste vi na njoj, odnosno jedino ako ste na sjednici i ako se ona održi dobije se naknada u tom mjesecu. Mi smatramo da je to apsolutno potrebno primijeniti i na gradske četvrti te mjesne odbore. – rekao je Tomislav Stojak, potpredsjednik GO HNS – a Grada Zagreba i gradski zastupnik.

Drugi prijedlog odnosi se na izmjenu odluke o taksi prijevozu u Zagrebu.

-U prosincu prošle godine promijenjena je odluka o auto-taksi prijevozu. Tada je na snagu stupila zabrana izdavanja licenci te su ukinute mnoge povlastice koje smo svi mi, kao građani, mogli koristiti kod pojedinih taksi prijevoza da vam daju nekakve besplatne minute ili kilometre vožnje. Mi sada ovim našim prijedlogom predlažemo da se vrati mogućnost prijevoznicima da prema svojoj poslovnoj politici da svojim korisnicima daju kakve god želite popuste, od besplatnih minuta ili vožnji do popusta na vožnje. Ta njihova poslovna politika se treba vratiti. – rekao je Stojak, dodavši da će HNS podržati prijedlog kolega iz SDP-a da se vrati izdavanje licenci.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: GO ZAGREB HNS

Leave a Reply