Nakon 50 dana uspinjača ponovno u funkciji

Nakon 50 dana uspinjača ponovno u funkciji

Nakon generalnog remonta koji je trajao 50 dana, uspinjača ponovno u pogonu.

– Svake godine radimo remont na uspinjači zbog sigurnosti vožnje građana i brojnih turista koji posjećuju naš grad.- rekao je Milan Bandić.

– Ove godine napravljen je generalni remont koji nije rađen dvije godine, radovi su trajali 50 dana, a ukupna investicija projekta stajala je 600 tisuća kuna. Puštanjem  uspinjače u promet obustavalja se izvanredna autobusna linija 150A (Trg bana Josipa Jelačića – Katarinin trg). Dok linija koja vozi od Radićeve do garaže Tuškanac prometuje kao i do sada.- rekla je Ljuba Žgela, voditeljica podružnice ZET

Zagrebačka uspinjača je jedna od posjećenijih turističkih atrakcija.

– Ovo je bio jedan duži period u kojem uspinjača nije bila u funkciji. Postojala je bojazan da će to utjecati na turističku ponudu i sam razgled grada, na svu sreću prema Gornjem gradu postoje alternativni putevi koji su isto tako atraktivni, au ljetnim mjesecima lijepo je prošetati do gornjeg grada.- rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Nedavno otvorena atrakcija tunel Grič, uskoro sa dobrom turističkom ponudom i novom atrakcijom.

– U suradnji sa uredom za kulturu pri Gradu Zagrebu osmislit ćemo najbolji sadržaj za novootvoreni tunel Grič, i prije su se u tom prostoru održavale revije i izložbe, a od sada to će biti puno kvalitetnije i bolje. Isto tako u zadnjoj fazi radova na tunelu Grič, povezat će se Donji i Gornji grad, tako će se iz tunela liftom dolaziti na Vranicanijevu livadu.- rekla je Martina Bienenfeld.

U ljetnim mjesecima uspinjača će voziti od 6,00 – 23,00 sata, svakog dana.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply