MILAN BANDIĆ: Podizanje kvalitete boravka u dječjim vrtićima i osnovnim školama, naš je cilj

MILAN BANDIĆ: Podizanje kvalitete boravka u dječjim vrtićima i osnovnim školama, naš je cilj

Gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu Marijana Marasa, pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, obišli su osnovnu školu Lovre pl. Matačića, te dječje vrtiće  Zrno, Cvrčak i Duga u Gradu Zagrebu, uključene u energetsku obnovu kroz projekt ZagEE.

– Bitka za bolju svakodnevnicu podrazumijeva gospodarski, urbanistički, kulturni, komunalni i zdravstveni standard. Danas smo obišli tri dječja vrtića i jednu osnovnu školu na Peščenici, od idućeg tjedna, nastavit ćemo obilazak energetsko obnovljenih vrtića i osnovnih škola. Dizanje standarda u školskom i predškolskom odgoju, gdje je u pitanju podizanje kvalitete boravka djece u vrtićima  i učenika u školi.- rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Projektom ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad obuhvaćena je energetska obnova zgrada u vlasništvu Grada Zagreba kroz primjenu mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za ukupno 87 zgrada. Među njima i 39 zagrebačkih dječjih vrtića, a sve s ciljem postizanja minimalno energetskog razreda B, što će znatno smanjiti energetsku potrošnju i emisije CO2. Projekt ZagEE obuhvaća i modernizaciju 3000 rasvjetnih tijela javne rasvjete LED žaruljama s kontrolnim upravljačkim sustavom.

– Danas smo obišli četiri objekta, koji su sastavni dio od čak 87 objekata koji se obnavljaju u Gradu Zagrebu programom ZAGEE. Ovo su objekti koji su imali prioritet Dječji vrtići Zrno, Duga, Cvrčak i osnovna škola Lovre pl. Matačića koja je najstarija koja je obuhvaćena obnovom. Ukupna vrijednost investicije za ta četiri objekta iznosila je 14 milijuna kuna, energetska ušteda u prvoj godini iznosit će preko 800 tisuća kuna. Napravili smo sve da se poboljša kvaliteta rada u tim ustanovama, da djeci bude što ugodnije u tim prostorima.- rekao je Marijan Maras, pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

Leave a Reply