Tunel Grič nova turistička atrakcija Zagreba

Tunel Grič nova turistička atrakcija Zagreba

Nakon 60 dana prva faza radova na tunelu Grič je završena, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je tunel Grič, koji će svoja vrata otvoriti kroz deset dana.

– Želim se ispričati svojim sugrađanima što ovo nismo prije stavili u funkciju, zahvaljujem se i stanovnicima iz Radićeve 19., koji su nam ustupili svoj prostor kao izlaz u Radićevu. Od radova u tunelu potrebno je otvoriti još jedan izlaz na Ilicu kod restorana Lovački rog. Za desetak dana sve će se to srediti i urediti, i tada ćemo imati i rješenje oko sadržaja koji će se odvijati u tunelu Grič.- rekao je Milan Bandić.

-Radovi su trajali 60 dana, ukupna vrijednost radova iznosi 1.356 241,65 kuna (bez PDV-a), u tunelu je uređen pod, izrađena je nova elektroenergetska mreža, rasvjeta, razglas, napravljena su dva sanitarna čvora, šest novih vrata na bočnim ulazima. Sve je napravljeno da se tunel može pustiti u funkciju.- rekao je Ivica Blažun, voditelj projekta tunel Grič.

S obzirom da će tunel biti nova turistička destinacija, Grad Zagreb, će u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba osmisliti sadržaje koji bi trebali privući što veći broj turista u tunel Grič.

– Ovo je jedan kvalitetan prostor koji spaja dvije povijesno značajne ulice. U osmišljavanju prostora saslušat ćemo sugestije građana i struke. Krajnji cilj je da ovaj prostor bude atraktivan i zanimljiv prolaznicima, turistima koji će  s razlogom dolaziti u njega.- rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply