MILAN BANDIĆ: Nije sretan čovjek koji u svom srcu nema mjesta, za drugog čovjeka

MILAN BANDIĆ: Nije sretan čovjek koji u svom srcu nema mjesta, za drugog čovjeka

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu muftije Aziza ef. Hasanovića, posjetio je tražitelje azila u Republici Hrvatskoj koji su smješteni u prihvatilištu Porin, gdje  im je zajedno s djelatnicima Crvenog križa podijelio prigodne darove.

– Drago mi je da smo danas našli vremena da zajedno s gradonačelnikom posjetimo najveći izbjeglički kamp. Čestitali  smo im Bajram, djeci smo podijelili prigodne poklone i poslali smo poruku da oni ovdje nisu sami i da mogu računati na našu pomoć.- rekao je muftija Aziza ef. Hasanovića, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

-Nema ništa ljepše nego pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, koji su svoj dom zamijenili ovim privremenim. Želim da se svi oni koji su tu došli da se u ovom gradu osjećaju što bolje. Zato smo danas došli ovdje, da se dogovorimo oko besplatnog prijevoza kojeg će riješiti ZET, oko pohađanja škole, oko svih tehničkih detalja koji će ovim ljudima omogućiti bolji i kvalitetniji život. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

U  Porinu se trenutno nalazi 228 osoba, od čega 40-ero djece, 38 žena i 150 muškaraca, najvećim dijelom iz ratom zahvaćenih područja – Afganistana, Iraka i Sirije.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply