Posjet djeci iz Gunje i Rajevog sela koja ljetuju u Novom Vinodolskom

Posjet djeci iz Gunje i Rajevog sela koja ljetuju u Novom Vinodolskom

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu Đurđe Adlešić, Petra Penave, ravnatelja Crvenog križa Zagreb, Hrvoja Lucića, načelnika Gunje,  posjetili  su djecu iz Gunje, Rajevog sela i Babine grede, koja su na ljetovanju u Novom Vinodolskom u Domu Crvenog križa.

– Drugu godinu za redom u ugošćujemo djecu iz mjesta koja su pretrpjela najveću havariju koja se dogodila u Gunji. Sretan  sam što zajedno sa ravnateljem Crvenog križa Zagreb Petrom Penavom možemo pružiti radost toj djeci.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

– Ove godine pored djece iz Gunje, doveli smo i djecu iz Babine grede, gdje nije bilo poplave, ali to su djeca iz siromašnih obitelji koji da nema ovakve akcije nebi vidjela more. Želio bi zahvaliti gradonačelniku što će i ove godine donirati knjige za naše osnovnoškolce.- rekao je gradonačelnik Gunje Hrvoje Lucić.

U Novom Vinodolskom trenutno boravi 53 djece iz Gunje, Rajevog sela i Babine grede.

– Jedan od ciljeva Crvenog križa je prevladavanje posljedica prirodnih katastrofa, a takva jedna je upravo pogodila područje iz kojeg ova djeca dolaze. Zato ih mi već drugu godinu za redom ugošćujemo ovdje u Novom Vinodolskom, njihova sreća nama je dovoljan razlog da to ponavljamo iz godine u godinu.- rekao je Petar Penava.

Djeca su u sedam dana prolazila edukativne sadržaje kako pružiti prvu pomoć unesrećenom, zatim su išla na izlet brodom do otoka Krka, kući će sigurno ponijeti uspomene koje će pamtiti cijeli život.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply