Bandić obišao gradilište Doma za starije osobe Laščina

Bandić obišao gradilište Doma za starije osobe Laščina

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je gradilište novog Doma za starije osobe Laščina. Dom će po završetku moći primiti 201 korisnika, a sadržavat će i odjel za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencija.

– Koncem jedanaestog mjeseca bi trebali otvoriti ovaj dom, ukupna investicija je nešto manje od 120 milijuna kuna s PDV-om , a slijedeći naš projekt je Dom za starije Markuševec. Ovo je jedna od atraktivnijih lokacija u visokom standardu gradnje, top lokacija. Stariji ljudi kad dođu ovdje imat će mir, tišinu i svježi zrak, – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom ovo će biti jedan od najboljih domova za starije i nemoćne osobe.

-Naravno da je najkvalitetnij i da je rađen po najvišim standardima jer se radi u ovo vrijeme. Specifičnost ovog doma je što će imati odjel za pojačanu njegu za 117 korisnika, 31 jednokrevetna i 41 dvokrevetna soba,- izjavila je Višnja Fortuna.

Radovi na gradilištu odvijaju se u skladu s važećim dinamičkim planom. Završeni su grubi građevinski radovi i radovi na ravnom krovu. Postavljena je vanjska stolarija i dio unutarnje, a fasaderi izvode svoje radove na sve tri dilatacije. Instalateri završavaju svoje radove instalacijskih razvoda, a u tijeku je ugrađivanje svih dizala. Započeli su radovi na uređenju okoliša doma i ogradnim zidovima oko objekta.

– Sve će biti u roku gotovo, nama je rok kraj jedanaestog mjeseca, očekujemo da ćemo početkom jedanaestog mjeseca biti gotovi sa svim radovima i imat ćemo primopredaju. Imao sam sreću da sam obišao jako pu o domova za starije i tvrdim da će ovo biti jedan od najboljih objekata u kojem će živjeti stare i nemoćne osobe, a fom je tako koncipiran da bi mogao primiti i osobe koje su oboljele od Alzheimerove bolesti,- kazao je direktor i vlasnik poduzeća Ing-Grad, Branko Branislav Brizar.

Tekst/Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply