U Parizu predstavljen Zagreb kao primamljiva vikend destinacija

U Parizu predstavljen Zagreb kao primamljiva vikend destinacija

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Francuskoj  u Parizu povodom Dana državnosti i Europskog prvenstva u nogometu, predstavljen je  Zagreba kao nova europska ‘city break’ destinacije, u prvom izdanju Michelin Guide Vert Michelin Guide Vert (Mišelinov zeleni vodič za vikend destinaciju  op.a).

Predstavljanju vodiča prisustvovali su veleposlanik RH u Francuskoj Ivo Goldstein, Martina Bienenfeld, direktorica zagrebačke Turističke zajednice, Daniela Mihalic Durica, direktorica pariškog ureda Hrvatske turističke zajednice.

–  U Parizu, se predstavilo i prvo izdanje zelenog Michlena vikend izdanja.  Francuzi najčešće odabiru kratka putovanja od dva do četiri  dana. Zbog  velikog interesa za našim katalogom  Michlen se obratio nama u Turističkoj zajednici Grada Zagreba kako bismo napravili ovu ediciju. To je očiti pokazatelj kako je Francuzima Zagreb postao najinteresantnija destinacija, tako se nadamo da će ovo ljeto veliki broj Francuza posjetiti Zagreb. Budući da će doći u Zagreb otkriti njegove ljepote i nastaviti otkrivati jednako tako prekrasnu našu cijelu Hrvatsku.  U Parizu se ne predstavlja samo Zagreb, već se predstavlja i Hrvatska kao posebno važna turistička destinacija, gdje su ponude za cijelu Hrvatsku ovdje interesantne, a kako smo mi jedna izuzetno sigurna destinacija sa najljepšim morem na svijetu i najljepšom prirodom na svijetu, uz Hrvatsku se odmah predstavlja Zagreb,- rekla je Martina Bienenfeld, direktorica zagrebačke Turističke zajednice.

– Do sada smo predstavili Dubrovnik kao turističku destinaciju, a za vrijeme utakmice sa Španjolskom u Bordeauxu smo predstavili Mali Lošinj, danas Zagreb, Francuska je veliko tržište i mi se njima moramo približiti, a ovo je najbolji način. Najbolja turistička promocija događa se kroz sport, na žalost preko godine ne stignem obilaziti utakmice i klubove u kojima igraju hrvatski igrači, ali do sada sam posjetio sve utakmice u kojima je igrala Hrvatska na EURU! – kazao je veleposlanik RH u Francuskoj Ivo Goldstein.

Na predstavljanju Michelin Guide Vert, bilo je sedamdesetak francuskih turističkih agenata te novinari francuskih redakcija.

Među brojnim Francuzima bilo je i jedno poznato hrvatsko televizijsko lice, Aleksandar Kostadinov, koji je svoju zagrebačku adresu, zamijenio briselskom

Na kraju predstavljanja vodića,  jedan od turističkih agenata dobio je vikend putovanje u Zagreb.

Nakon službenog dijela uslijedio je onaj manje formalan na kojem su svirali Kraljevi ulice, koji su svoju karijeru uličnih pjevača  upravo započeli na pariškim ulicama.

Ako ste kojim slučajem 24. i 25. lipnja u Parizu možete posjetiti  Esplanadu ispred Hotel de Ville i zabaviti se uz Kraljeve ulica.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply