IVAN RAKITIĆ: Na nama je nastaviti igrati

IVAN RAKITIĆ: Na nama je nastaviti igrati

Ivan Rakitić dobio je Uefinu nagradu za najboljeg igrača susreta Hrvatske i Češke u Saint-Etienneu.

Nakon vodećeg pogotka Perišića, Ivan Rakitić odličnim je potezom završio akciju Hrvatske za 2:0, no završnica dvoboja s Česima nije dopustila potpuno veselje.

“Uvijek je posebno priznanje dobiti takvu nagradu. Sretan sam i ponosan, ovaj trofej posvećujem ženi, djeci i roditeljima, koji su uvijek uz mene, i nadam se da mi neće biti posljednji”, prokomentirao je Rakitić, igrač utakmice po izboru Uefe.

“Mislim da je Hrvatska kao momčad odigrala jako dobro, osim posljednjih 15 minuta kada su se Česi vratili. Do njihovog prvog gola nije bilo opasnosti, nisu imali pravu šansu, ali tada je nažalost uslijedio i prekid. To nije isprika, ali nije bila ni slučajnost”, nastavio je.

Češka je do izjednačenja stigla iz kaznenog udarca, a pogodio je Necid u sudačkoj nadoknadi vremena.

“Nisam siguran da je kazneni udarac postojao, ali treba shvatiti suca, a na nama je da nastavimo igrati kako smo igrali do sada. U tom se slučaju nemamo čega bojati i možemo ostvariti velik rezultat. Svi znamo koliko nam je Modrić važan, ali Kovačić koji ga je zamijenio odradio je odličan posao, tako da nije bilo poteškoća u bilo kojem trenutku. Nažalost, i to je nogomet, suparnik se začas vrati”, zaključio je Ivan.

Tekst: HNS

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply