31. Zlatni medvjed ovog vikenda na bazenu SRC Svetice

31. Zlatni medvjed ovog vikenda na bazenu SRC Svetice

Tradicionalni međunarodni plivački miting „Zlatni medvjed“ ovog će se vikenda održati po 31. put na novoizgrađenom bazenu na zagrebačkim Sveticama.

Organizator mitinga je Plivački klub Medveščak, a ovo međunarodno natjecanje bit će ujedno i zadnje natjecanje u ovogodišnjoj seriji HPS Grand Prix natjecanja. Na 31. „Zlatnom medvjedu“ nastupit će 389 plivačica i plivača iz 11 zemalja. Natjecanje će početi u subotu 18. lipnja u 9.00 sati s kvalifikacijama, dok će finala biti u 17.00 sati, a u istim terminima natjecanje će se održati i u nedjelju 19. lipnja. Uz najbolje plivače iz Medveščaka i još 16 hrvatskih plivačkih klubova bazen na Sveticama isprobat će i plivači iz osam poljskih klubova, četiri slovenska kluba, a u Zagreb će doći i plivači iz Mađarske, Bjelorusije, Njemačke, Danske, Velike Britanije, Rumunjske i Bosne i Hercegovine, te jedan plivač iz Irana.

Nakon dva dana natjecanja organizatori će plivača i plivačicu s dva najbolja rezultata nagraditi novčanom nagradom od tisuću eura, dok je za drugoplasirane natjecatelje predviđena nagrada od 800 eura. Tijekom godina plivački miting „Zlatni medvjed“ postao je zaštitni znak PK Medveščak i zagrebačkog plivanja i uz veliki angažman sportskih djelatnika i plivačkih zaljubljenika, te uz podršku Grada Zagreba svake godine okuplja veliki broj vrhunskih plivačica i plivača. Zato se „Zlatni Medvjed“ svrstava među najbolje plivačke mitinge u ovom dijelu Europe što svojim dolaskom potvrđuju mnogobrojna vrhunska imena svjetskog plivanja koja su do sada na njemu sudjelovala.

Među njima posebno treba istaknuti najveće svjetske zvijezde koje su u proteklih godina plivale u Zagrebu poput olimpijskih pobjednika Aleksandra Popova, Jane Kločkove, Larsa Frolandera, Agnes Kovacz, Garyja Halla, Natalie Coughlin, Jasona Lezaka i Ryka Neetlinga, a uz njih na „Zlatnom medvjedu“ nastupilo je i mnoštvo svjetskih i europskih prvaka i rekordera, osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih medalja.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply