EURO 2016 / ANTE ČAČIĆ: Hrvatska sutra ide na pobjedu

EURO 2016 / ANTE ČAČIĆ: Hrvatska sutra ide na pobjedu

Uoči druge utakmice u skupini D u kojoj Hrvatska igra protiv Češke, izbornik Ante Čačić i kapetan Darijo Srna održali su konferenciju za novinare u Saint Entiennu.

– Niti jedna utakmica nije identična nekoj drugoj. Sve momčadi u ovoj skupini s pravom žele proći dalje i očekujem da će Češka biti ambicioznija nego protiv Španjolske. No, vjerujem da će Hrvatska opet ući u susret s gardom koji je pokazala protiv Turske i da će igrači dati sve od sebe tijekom 90 minuta. – rekao je Ante Čačić.

Češka u svom sastavu ima Tomaša Rosickog, koliko on može opasan, za našu igru.

-Najveća je kvaliteta češke reprezentacije cijela momčad, a u njoj je izrazito bitan Rosicky, igrač preko kojega izlaze u završnicu. Svaki protivnik treba posebno razmišljati o njemu, pa tako i m.- rekao je Čačić.

Hrvatska sutra mora igrati na rezultat!?

– Svaka utakmica se igra na rezultat tako i ova, mi svaku utakmicu nastojimo dobiti, pa ćemo tako i ovu. Olakotna nam je okolnost da bi nam i bod bio dobar, ali Hrvatska protiv svakoga mora težiti pobjedi te će to učiniti i sutra. Pokušat ćemo nametnuti svoje planove, kroz kontroliranu dominaciju držati utakmicu pod kontrolom, a protivnik zaslužuje poštovanje. Češka nije nimalo slaba. – rekao je izbornik Ante Čačić.

DARIJO SRNA: Vratio sam se da ispunim posljednju želju svog oca   

– Ovo je bio jako težak trenutak za mene i moju obitelj. Htio bih se zahvaliti od srca svim ljudima koji su bili uz mene i moju obitelj u ovim teškim trenucima, pogotovo onima iz reprezentacije i saveza, koji su odmah pomogli i bili uz mene iz sata u sat. Dobio sam bezbroj poruka od navijača, hvala puno i njima. Spreman sam, a svi znaju kakva je bila želja mog oca, da se vratim igrati za Hrvatsku. On je najsretniji kada sam ja na terenu i igram nogomet, pogotovo za reprezentaciju, a izbornik će odlučiti o najboljih i najspremnijih 11.- rekao je kapetan DariJo Srna.

Srna je također prokomentirao najboljeg Češkog igrača Tomaša Rosickog.

– Češka ima svog Luku Modrića, to je Tomaš Rosicky.  Ponovimo  li partiju protiv Turske, s pravom se možemo nadati dobrom rezultatu. Na papiru smo bolji nego 1998. godine, ali to ne znači da ćemo uzeti medalju. Na nama je izaći, igrati nogomet, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji, zato i jest toliko interesantan. Mi ćemo na terenu ostaviti srce.- rekao je Darijo Srna.

– Prošli smo dug i težak put da budemo ovdje, zaslužili smo biti, i sada smo koncentrirani na Čehe. Češkoj trebaju bodovi i nadam se da će biti otvoreniji. Moramo iskoristiti njihove mane, a iskoristiti svoje vrline. Na nama je da igramo nogomet, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji, zato i jest toliko interesantan. Mi ćemo na terenu ostaviti srce. Na kraju želim zahvaliti navijačima, koji su napravili fantastičnu atmosferu na utakmici protiv Turske, to isto očekujem sutra protiv Češke.- zaključio je kapetan Darijo Srna.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply