ANDRIJA MIKULIĆ: Od sada sjednice Gradske skupštine decidirano prema Poslovniku

ANDRIJA MIKULIĆ: Od sada sjednice Gradske skupštine decidirano prema Poslovniku

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u srijedu je, uoči skupštinske sjednice, najavio da će se od sada sjednice održavati uz decidirano poštivanje Poslovnika, što znači da će se paziti na minutažu, a više se neće moći važne točke stavljati na dnevni red po hitnom postupku.

“Držat ćemo se decidirano Poslovnika o radu i minutaže, svatko će imati svoja prava i ovlasti koja mu pripadaju Poslovnikom tako da sjednice budu puno ozbiljnije, kvalitetnije i operativnije”, istaknuo je Mikulić na prvom brifingu za novinare nakon što je preuzeo dužnost predsjednika Skupštine.

Mikulić je najavio i mogućnost uvođenja elektroničkog glasovanja u Gradskoj skupštini i redovito održavanje kolegija s potpredsjednicima Skupštine i predsjednicima Klubova gradskih zastupnika.

Obećao je da će uvesti praksu da ubuduće na dnevni red sjednice neka važna točka ne može doći po hitnom postupku, i to neposredno prije održavanje sjednice. “Točka tipa ‘slučaja Cibone’ više se ne može dogoditi da bude po hitnom postupku”, poručio je Mikulić.

Na dnevnom redu sjednice zakazane za četvrtak, 16. lipnja, najbitnija točka bit će izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) grada Zagreba, rekao je Mikulić podsjetivši da je pri preuzimanju funkcije predsjednika Skupštine rekao kako će inzistirati na donošenju prostorno-planskih dokumenata bez kojih nema razvoja Zagreba.

Ustvrdio je kako je u proteklih mjesec dana “otvorio vrata i prozore” Gradske skupštine i održao niz sastanaka, primjerice, s predstavnicima gradske Hvidre, obrtnicima, taksistima itd.

Tekst: HINA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply