DARIO SRNA: Idemo korak po korak

DARIO SRNA: Idemo korak po korak

Kapetan Hrvatske reprezentacije bez pretjerane euforije najavio je sutrašnju utakmicu protiv Tusrke

– Osjeća se mala nervoza na svakom kutku europskog prvenstva. Mogu reći da smo odradili tri pripremna ciklusa jako dobro. Sutra je otvaranje europskog prvenstva za nas, jedna utakmica protiv protivnika koji je jako dobar. S tom reprezentacijom smo imali lijepih i loših trenutaka za nogomet. Jučer smo vidjeli da nakon utakmice Francuska – Rumunjska favorita nema. Vjerujem u svoju ekipu, vjerujem u nas i vjerujem u stručni stožer. Moramo ići korak po korak, a sutra je prvi korak.- rekao je Dario Srna.

Hrvatska igra u skupini sa Španjolskom koju svi favoriziraju i vide je u završnici prvenstva.

– Mislim da Španjolci jesu favoriti na papiru za prvo mjesto u skupini, a mi smo sigurno na papiru favoriti za drugo mjesto. Opet ću ponoviti favorit ne postoji u današnjem nogometu. Danas je svaki protivnik jednako zahtjevan i svi igraju kvalitetno. Nema više lagane ili teške grupe. Svako, a pogotovo mi imamo jako tešku grupu. ja vjerujem u svoj tim svoje igrače, znamo se jako dugo- rekao je kapetan Vatrenih.

Hrvatska sutra igra protiv Turske, gorak okus u ustima ima svaki onaj koji pamti 2008. kada je Hrvatsku upravo Turska izbacila sa EURA

– Ne bih puno govorio o toj utakmici 2008. protiv Turske. ja sam taktičar i kako boli mene tako boli i svakoga igrača. To je bila utakmica u kojoj smo svi doživjeli jedan veliki stres i na kojoj smo pokazali da se igra do kraja utakmice. utakmice prije toga i poslije toga se igraju do zadnjih sekundi, a za to treba imat jaku igru i jak karakter. Prema tome zbog toga treba biti oprezan. Utakmica protiv Turske je jako bitna i dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar posao.- rekao je Srna.

Prije svakog većeg natjecanja Hrvatsku se uvijek gura među favorite.

– Mi Hrvati smo poznati po tome da smo dva dana prije Europskog prvenstva euforični i da se uvijek očekuje dobar rezultat. Ovo je jedna od najvećih reprezentacija u povijesti Hrvatske na papiru, ali to ne znači ništa. Ako nismo zajedno na terenu i ako nismo zajedno kao tim, nemoguće je biti skoncentriran na posao. Prema tome ova Hrvatska ja sam uvjeren može puno.- rekao je Srna.

Hrvatski nogometni savez prije početka EURA dobio je veliku kaznu od UEFE, zbog navijača.

– Za navijače mi ne možemo odgovarati, to je na njima da budu odgovorni. Mi ćemo pokušati odigrati najbolje i sjediniti Hrvate, a od Hrvata u Francuskoj očekujem i uvjeren sam da neće biti problema. – rekao je Srna.

Pripreme su odrađene, pred Vatrenima je EURO

– Ja mislim da u svakoj reprezentaciji postoje takvi problemi na koje izbornik ne može utjecati. Svi smo imali tešku sezonu sa puno teških utakmica i jakim rasporedom. Ali uvjeren sam da smo imali dosta vremena za odmor i pripremu za europsko prvenstvo izbornik je radio programe za svaku grupu kako bi ostali kompaktni i svježi kao ekipa, ali kad izađeš pred preko 50 000 ljudi na teren umor pada u zaborav. Kada čuješ himnu tu jednostavno umora nema ide se, u boj u boj za narod svoj.-  zaključio je Srna.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply