ANTE ČAČIĆ: Ambicija je uvijek prisutna

ANTE ČAČIĆ: Ambicija je uvijek prisutna

– Imamo ambiciju, imamo dobro raspoloženje jer je reprezentacija satkana od izuzetno kvalitetnih igrača iza kojih su i sjajna sezona, ali i velika natjecanja, uz mladiće koji dolaze. Moglo se očekivati da se postavimo kao i druge momčadi, svi imaju ambiciju otići što dalje. I Hrvatska i Turska osjećaju naboj igranja za svoju zemlju, ali nogomet se igra na travnjaku. Turci su kompaktni, odlično vođeni, ali ova Hrvatska ne smije niti pomišljati da posustane pred bilo kime. Imamo obvezu uvijek tražiti pobjedu. – rekao je Ante Čačić na konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice s Turcima.

Hrvatska protiv Turske, u udarnom sastavu.

– Neizmjerno sam sretan i ponosan što sam izbornik, a moji su igrači neizmjerno sretni i ponosni što na ovakvom festivalu nogometa mogu predstavljati boje svoje zemlje i učiniti sve što možemo kako bismo razveselili ljude. I momčad i ja prošli smo puno prepreka i nedaća to mi daje vjeru da će Hrvatska izgledati dobro.- rekao je Ante Čačić.

– Želimo zakoračiti autoritativno u natjecanje, želimo sva tri boda i vjerujemo da to možemo ostvariti – uz puno poštovanje Turskoj. Ova reprezentacija može izaći iz sjene Vatrenih, i sigurno će stremiti to postići. Turke smo analizirali, dali igračima savjete o njihovoj ranjivosti, ali i kvalitetama. Prva je utakmica uvijek najvažnija, pogotovo na Europskom prvenstvu, a mi imamo igrače s pobjedničkim mentalitetom te moramo staviti pojedinačnu klasu u službu momčadi. Bude li to funkcioniralo, siguran sam da će rezultat biti na našoj strani”, zaključio je Ante Čačić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply