VIDEO/Tomislav Stojak: U Skupštini ću tražiti konkretne odgovore kako prometno rješiti križanje ulica Karažnik i Dubravica!

VIDEO/Tomislav Stojak: U Skupštini ću tražiti konkretne odgovore kako prometno rješiti križanje ulica Karažnik i Dubravica!

„Zagrebački razgovori“ sa zastupnikom u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i potpredsjednikom zagrebačkog HNS-a Tomislavom Stojakom održani su ove srijede u Gajnicama u Caffe bar „PAJERO”.

U sklopu Zagrebačkih razgovora, „Kava s gradskim zastupnikom“ saslušao je probleme stanovnika Gajnica.

Jedan od većih problema stanovnika Gajnica je problem nogostupa na križanju ulice Karažnik i ulice Dubravica.

Prema riječima mještana problem je jako veliki i mještani ga smatraju prioritetnim jer su najviše ugrožena djeca.

– U razgovoru smo čuli da se od 2011. godine radi na projektnoj dokumentaciji, vrlo sam jasno čula rečenicu od gradskog zastupnika Stojaka da se radi i da će u vrlo skoro vrijeme nogostup biti izgrađen. – rekla je Veronika Galić stanovnica Gajnica.

Ulica Karažnik je jedna od nastarijih ulica Gajnica i u tome dijelu nekada nije bilo potrebe za nogostupom. Samim povećanjem stanovništva veliki promet se slijeva tom ulicom od Bizeka, Stenjevca, gornjeg dijela Gajnica prema “Bolonji” i jedini je put kojim se koriste sva dijeca Gajnica da bi mogla doći do škole.

– Prema tome nogostupa nema, ulica je dvosmjerna, a samo križanje je neadekvatno riješeno i dovodi do toga da djeca čekaju po deset minuta kako bi mogla preći cestu. – kazala je Veronika Galić.

Zastupnik Hrvatske narodne stranke Tomislav Stojak, upoznat je s najvećim problemom koji tišti građane, roditelje Gajnica.

– Vijeće mjesnog odbora je tu vrlo aktivno po tom pitanju i mislim da ćemo vrlo brzo riješiti taj problem. Primjenit ćemo isti model koji smo primjenili za Bodenec, i na sjednici Gradske skupštine tražit ću konkretne odgovore što se planira s tim projektom. On je bitan za taj kvart, mjesni odbor, sigurnost dijece i doći će ljudi iz Gradskog ureda i mislim da ćemo taj problem riješiti vrlo brzo.- rekao je Tomislav Stojak.

Tekst/Foto/Video: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply