OŠ Gustav Krklec, pobjednik 19. natjecanja školskih prometnih jedinica

OŠ Gustav Krklec, pobjednik 19. natjecanja školskih prometnih jedinica

Služba za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a u suradnji s HAK-om, AK Siget i Osnovne Škole Lovre pl. Matačića organizirala je natjecanje pripadnika školskih prometnih jedinica s ciljem da im pruži mogućnost da javno prikažu svoje djelovanje, da se mogu uspoređivati u usvojenom znanju i vještinama s drugim vršnjacima kako bi nakon javnog predstavljanja i druge sredine potaknuli na osnivanje školskih prometnih jedinica i usvajanje prometne kulture.

– Danas imamo već tradicionalno 19. natjecanje školskih prometnih jedinica kod škole domaćina Lovre plemenitog Matačića. Imamo 21 ekipu djece iz osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije koji će se natjecati na ovom poligonu u vještinama i znanju upravljanja biciklom i nakon toga će imati testove za poznavanje prometnih propisa. Glavni cilj ovog natjecanja je da djeca budu svjesni da su sudionici u prometu i kako se uopće pravilno ponašati u prometu i da svoja znanja prenose dalje drugoj djeci u osnovnim školama, svojim kolegama, prijateljima, kako se treba pravilno ponašati u prometu. Pogotovo djeca na biciklima jer su oni jedni od najizloženijih sudionika u prometu.- rekao je Marko Hodak iz PUZ-a.

Natjecatelje je došao pozdraviti gradonačelnik Milan Bandić.

– Mi smo premali narod da bi dopuštali da naša djeca stradavaju u prometu i stoga moramo učiniti sve kako bi i oni, kao sudionici u prometu, bili što bolje educirani.- rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Na natjecanju provjeravalo se poznavanje prometnih pravila, prometnih znakova iz pismenog dijela i praktičnog dijela na biciklističkom poligonu na kojem se ocjenjivala vožnja biciklom uz poštivanje prometnih propisa. Najuspješnija s 520 bodova bila je ekipa OŠ Gustava Krkleca, drugo mjesto sa 461 bodom osvojila je ekipa OŠ Ljube Babića, a treće mjesto OŠ Malešnica sa 426 boda.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply