Speedminton u Zagrebu okupio natjecatelje iz devet zemalja

Speedminton u Zagrebu okupio natjecatelje iz devet zemalja

Grad Zagreb je opet bio domaćin „The 9. ICO Speedminton® Croatian Open 2016 ZAGREB“

Samo natjecanje održano je na terenima Nacionalnog teniskog centra, na Zagrebačkom velesajmu.

Preko 80 natjecatelja iz devet zemalja: Republike Češke, Njemačke, Mađarske, Norveške, Poljske, Srbije, Slovenije, Mauritanije i zemlje domaćina, Hrvatske, sudjelovalo je u natjecanju „9. ICO Speedminton® Croatian Open 2016 ZAGREB“. Turnir je klasificiran kao jedan od pet bodovno najjačih turnira godine (1000 bodova), te je dio Master serije turnira.

Skupine koje su igrane na turniru su: : OPEN DIVISION, WOMEN, MEN O40, MEN O50, U-12MIX, U14 FEMALE, U-14 MALE, U-18 FEMALE, U-18 MALE, OPEN DOUBLE and MIX DOUBLE. Centralni teren u Nacionalnom teniskom centru je bio okružen kamerama, te je natjecanje održano uz Live streaming prijenos.

Najjače skupine, OPEN DIVISION i WOMEN, bile su ujedno i najatraktivnije. Svjetski rangirani sportaši Patrick Schusseler (GER) i  Sonke Kaatz (GER) pružili su nam sjajan meč. Sonke Kaatz je u neizvjesnom meču u tri seta pobijedio Patrick Schusseler 16:14, 4:16, 16:14. Joop Robin (GER) i Racz Gergely podijelili su treće mjesto.

U najjačoj ženskoj kategoriji WOMEN DIVISION, u finalu se aktualnoj svjetskoj prvakinji Jasmini Keber (SLO) suprotstavila Marta Urbanik (POL). Jasmina Keber je pobijedila u dva seta: 16:9, 16:11. Zrinka Jagečić (CRO) i Sabina Schabek podijelile su treće mjesto.

Nakon mečeva u subotu u sklopu međunarodnog Tjedna kretanja održana je na Europskom trgu u Zagrebu promocija crossmintona u organizaciji Hrvatskog crossmintonskog saveza i Društva za sportsku rekreaciju „Speedminton“, kojima su se odmah nakon završenih turnirskih mečeva pridružili vrhunski svjetski igrači crossmintona Patrick Schusseler (GER), Sonke Kaatz (GER), Marta Urbanik (POL), Dasen Jardas (CRO) i Ivor Ilić koji su odigrali nekoliko mečeva i na Europskom trgu.

Bio je to veliki događaj za brojnu  crossminton zajednicu diljem svijeta koji je uz podršku sportaša, rekreativaca, djece i građana Grada Zagreba osim postignutih sportskih uspjeha u svijet poslao poruku da je Grad Zagreb nezaobilazna sportsko-kulturno-turistička metropola svijeta.

Leave a Reply