DANAS: Šesto izdanje utrke Brzi & Žestoki

DANAS: Šesto izdanje utrke Brzi & Žestoki

Utrka ubrzanja održat će se 4. i 5. lipnja na Aveniji Dubrovnik kod Zagrebačkog velesajma koju organizira Auto klub Brzina, a suorganizator je Grad Zagreb i Zagrebački holding – podružnica Zagrebački velesajam.

Utrka se vozi na Aveniji Dubrovnik, dok je izložbeni dio događanja u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma i otvorenom prostoru oko paviljona gdje se mogu naći popratni zabavni sadržaji.

Šesto izdanje utrke Brzi & Žestoki po prvi put odvija se u glavnom gradu jedne države.

Automobili posebno podešeni za takvu vrstu natjecanja i natjecatelji iz preko deset zemalja dva će se dana natjecati za titulu najbržeg vozila. Duljina staze iznosi 402 metra, od križanja s Av. Većeslava Holjevca i Av. Dubrovnik pa do skretanja na Kajzericu. U utrci će sudjelovati 300 sudionika iz Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije i BiH. Natječu se i profesionalci i amateri.

Utrku će svečano otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, u subotu, 04. 06. u 17.00 sati.

Organizatori su priredili pravo iznenađenje – u subotu navečer grupa Vatra održat će koncert koji je za posjetitelje događanja besplatan.

Prava poslastica očekuje se i u pauzama utrka – prvi puta ulicama Zagreba protutnjat će Dragster – vozilo koje se može zaustaviti jedino pomoću padobrana.

Posebnu će pažnju zasigurno privući Street Style, statično natjecanje u kojem će posjetitelji ocjenjivati vizualni tuning automobila, uređenje eksterijera i interijera, prostora motora, ugrađene multimedije te naposljetku ukupni dojam. Ukratko, Street Style ocjenjuje „nabrijanost“ karoserija i unutrašnjih performansi automobila. Program će obogatiti i natjecanje u jačini decibela koje će okupiti one zainteresirane za vrhunske audio sustave u limenim ljubimcima. Mjerit će se snaga audio sustava u decibelima, a pobjednici znaju doseći jačinu veću od impresivnih 155 dB, glasniju i od zvuka zrakoplova, koji pri polijetanju postiže jačinu zvuka od 130 dB.

U utrkivanju će se moći okušati i oni najmlađi. Organizirana je i prava utrka ubrzanja Brzi & Žestoki Kids Race, gdje će se mališani moći utrkivati u električnim formulama, pri čemu će svaki natjecatelj na dar dobiti paket Lego kockica.

Organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja.

Dnevne ulaznice za Utrku ubrzanja Brzi i žestoki moći će se kupiti po cijeni od 20 kuna, a ona subotnja uključuje i koncert grupe Vatra koji počinje u 21.00 sat ispred paviljona 5. Za djecu do 12 godina ulaz je slobodan. Blagajne se otvaraju od 10.00 sati, a smještene su ispred glavnog, Južnog ulaza Zagrebačkog velesajma.

Za vrijeme održavanja događanja vrijedi posebna regulacija prometa na prometnicama oko Zagrebačkog velesajma i unutar Zagrebačkog velesajma.

Leave a Reply