Jeanu Todtu dodijeljena Medalja Grada Zagreba

Jeanu Todtu dodijeljena Medalja Grada Zagreba

U  palači Dverce, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uručio  je Medalju Grada Zagreba predsjedniku Svjetske automobilističke federacije Jeanu Todtu za izniman doprinos i zalaganje u radu svjetske asocijacije vozača koja skrbi o Formuli 1, automobilističkom sportu, te globalnoj aktivnosti po pitanju cestovne sigurnosti, vozačkih prava, sigurnosti u transportu i turizmu.

– U ovom slavljeničkom tjednu za Grada Zagreb čast mi je  odužiti se čovjeku koji svojim djelovanjem na globalnoj razini doprinosi podizanju sigurnosti naših građana u prometu. Želim reći i nešto osobno dragi gospodine Todt mi smo bili počašćeni kada ste prvi puta došla u naš grad i danas smo počašćeni što ste danas tu i što vam mogu uručiti Medalju Grada Zagreba. – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Jean Todt prvi puta je posjetio Zagreb prošle godine kada je FIA organizirala kongres na kojem su sudjelovali čelnici 25 europskih automobilističkih saveza, kao i sam vrh Svjetske automobilističke federacije FIA-e. Tada je Todt naglasio da je Hrvatska sjajan primjer jer se u zadnjih dvadeset godine točnije od 1994. godine kada je brojka stradalih u prometu iznosila  804, dok je po podacima iz 2015. godine ta brojka smanjena za više od pola i iznosi 308, također je naglasio  da mu je misija da takve rezultate postigne diljem svijeta, a posebice u nerazvijenim zemljama.

– Hvala puno na ovakvom priznanju, drago mi je što sam danas ovdje, na ovako lijepom mjestu. Zagreb je divan grad i Hrvatska je prekrasna zemlja. Pohvalio bi prijatelje iz HAK-a koji dobro rade svoj posao i zadovoljan sam postignutim  rezultatima.- rekao je Jean Todt, predsjednik Svjetske automobilističke federacije FIA.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply