Svečano otvaranje špilje Veternice

Svečano otvaranje špilje Veternice

U nedjelju 29. svibnja 2016. godine pridružite nam se od 10 do 16 sati na obilježavanju „Tjedna parkova Hrvatske“ a ujedno i završetka radova na projektu „Obnova posjetiteljske infrastrukture špilje Veternice i njene okolice“.

Naši tradicionalni suradnici – gosti bit će s nama i na ovaj važan dan ispred Planinarskog doma Glavica –  ZOO Zagreb, JU Park Maksimir, Hrvatsko biospeleološko društvo i Tragusovci koji će nam i ovog  puta predstaviti svoj rad vezan uz istraživanja i zaštitu šišmiša, ali nas i educirati o toj tajanstvenoj skupini životinja.

Naši najmlađi gosti moći će sudjelovati na cijelom nizu radionica za djecu – od izrade šišmiš maski, crtanja i kvizova. Onima pak koji se zaljube u naše šišmiše, omogućeno je njihovo posvajanje. Ustanova je 2007. godine pokrenula program „Usvoji šišmiša!“. Također će svaki puni sat biti organizirano stručno vođenje špiljom Veternicom.

Osim nove LED rasvjete u špilji posjetitelji će iz prve ruke moći posvjedočiti rezultatima upravo završenog projekta: zvučni efekti na najatraktivnijim lokacijama u turističkom dijelu Veternice, poput komunikacije šišmiša, rika špiljskih medvjeda, zvuk slapova koji su nekad tekli turističkim dijelom i drugo.

Program događanja :

10:00 – 16:00   Svaki puni sat stručno vođenje špiljom Veternicom (ulaz u Veternicu se naplaćuje prema redovnom cijeniku)

10:00 – 16:00  Edukativne šišmiš radionice i prezentacije na otvorenom – ispred Planinarskog doma Glavica (facepainting, kolaži, bojanje, igre, kvizovi), sve radionice na Planinarskom domu Glavica su besplatne.

 

 

Leave a Reply