Više od pedesetoro djece sudjeluje u ekološkoj akciji čišćenja podmorja

Više od pedesetoro djece sudjeluje u ekološkoj akciji čišćenja podmorja

Ovog vikenda, 21. i 22. svibnja 2016. Zagrebački holding d.o.o., podružnica Vladimir Nazor u suradnji s ronilačkim klubom HRVI NEMO – ADRIATIC, koji su ujedno članovi specijalističke ronilačke postrojbe Civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz vode, na vodi i u vodi, organizira jedinstvenu i prvu u Hrvatskoj ekološku akciju čišćenja podmorja u kojoj će sudjelovati više od 50 djece u dobi od 7 do 17 godina (uz instruktore i voditelje ronjenja), te aktivno roniti i čistiti plažu na lokaciji dječjeg hostela Stoimena u Crikvenici.

Djeca će imati jedinstvenu priliku upoznati se s načinom čišćenja podmorja, vještinama ronjenja kao i potrebnom opremom. Predavanje na temu zdrave prehrane, održat će Mario Valentić, fitnes trener, a u cilju smanjenja bolesti uzrokovanih lošom prehranom. Cilj je naučiti djecu da i sami pripremaju zdrave obroke.

– Kroz dodatnu edukaciju mladih o važnosti održavanja čistoće mora, podižemo svijest građana, a osobito djece i mladih. Promovirati će program Avantura kamp u kojem će mladi imati priliku i sami iskušati tehnike ronjenja i sigurnosti plovidbe na moru!- poručuju organiziatori.

O sigurnosti na moru u Crikvenici, možete više saznati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=pwIWyKGq5xs&feature=youtu.be

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply