GRADSKA SKUPŠTINA: Andrija Mikulić novi predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba

GRADSKA SKUPŠTINA: Andrija Mikulić novi predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba

Nakon ostavke Darinka Kosora na mjesto predsjednika Gradske skupštine, u zadnjoj godini ovog saziva funkciju predsjednika obnašati će dosadašnji potpredsjednik Andrija Mikulić.

Za Andriju Mikulića glasalo je 33 zastupnika, protiv je bilo 11 zastupnika, a  četiri zastupnika bila su suzdržana.

– Prije svega čast mi je što su me moja stranka i klub zastupnika predložili za obnašanje ove časne funkcije. Želim zahvaliti na ukazanom povjerenju svim zastupnicima, bez obzira koji su bili za protiv suzdržani. Hvala  i bivšem predsjedniku skupštine gospodinu Kosoru, za ono što je radio i na odgovornom obavljanju ove još odgovornije dužnosti. Dragi zastupnici pred nama je veliki posao. Ja vas pozivam da već sad počnemo strateški razmišljati u vezi projekata i podizati i stvarati investicije koje su nam toliko nužne, stoga s ovog mjesta danas najavljujem podizanje razine rada Gradske skupštine.  Na taj način ćemo podići i transparentnost i demokratičnost rada.  Grad Zagreb munjevito raste iz dana u dan, a ovaj parlament kao drugi dom u RH svojim odlukama i radom to mora pratiti. Ako svi imamo isti cilj, a trebali bi imati onda smo sklopili konsenzus odnosno dogovor oko tih ključnih projekata. Jer i moj susjed iz Dubrave, onaj s Gornjeg i donjeg grada gleda u nas, zastupnike svaki dan i oni prije svega zaslužuju jednako, a i najbolje od grada. To smo mi zajedno u skupštini grada Zagreba najodgovorniji, ako postojimo kao parlament onda želimo prvi među jednakima dokazat što to znači. Iz tog razloga meni kao predsjedniku Zagrebačke skupštine potrebnija suradnja s vama zastupnicima, ali i sa svakim predstavnikom mjesne uprave, stanovnikom grada Zagreba i to od Brezovice, do Trga, Sesveta, sljemena.. Hvala vam još jednom svima na davanju povjerenja i potpore za ovo mjesto.- rekao je Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba

Potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić novom predsjedniku zaželio je sreću i bolju koalicijsku suradnju od one na državnom nivou.

– Volio bi vjerovati da će te voditi Gradsku skupštinu sa puno više poštovanja prema Gradskim zastupnicima i partnerima, nego što to radite  u Saboru. – rekao je Davor Bernardić.

Za potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine izabran je HSS-ov gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić za kojeg je glasalo 46 zastupnika, dok ih je dvoje bilo suzdržano.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply