Gradonačelnik Bandić najavio 6. zagrebačku biciklijadu

Gradonačelnik Bandić najavio 6. zagrebačku biciklijadu

Šesta Zagrebačka biciklijada starta u subotu, 21. svibnja u 10 sati  s Trga bana Jelačića, a na cilju u Prepuštovcu sudionike i posjetitelje očekuje zabavni i natjecateljski program, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Palači Dverce.

Konferenciju su održali zagrebački gradonačelnik i pokrovitelj Biciklijade Milan Bandić i predsjednik KUD-a Prepuštovec, Josip Lipar, organizator te direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Gradonačelnik Bandić je pozvao sportaše i rekreativce, sve one koji su željni rekreacije, zdravog života i dobre zabave da mu se u subotu pridruže. Za sve one koji stignu do Prepuštovca, gradonačelnik je obećao majice i kape te atraktivan program s rekreativnim natjecanjima, nagradama i bogatom gastronomskom ponudom.

Da sudjeluju na biciklijadi,  građane i njihove goste su pozvali i hrvatski olimpijci, braća Sinković, koji će do Prepuštovca, s cijelom veslačkom reprezentacijom voziti trasu od 22 kilometra.

Kako je rečeno, prošle godine je sudjelovalo više od dvije tisuće biciklista, a ove godine, na sad već tradicionalnoj biciklijadi ih se očekuje još više. Put bi se trebao preći za oko sat i pol, a organizirani povratak za Borongaj je predviđen u 18:00.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply