FOTO: Svetice u novom ruhu svoja vrata otvorit će na Dan Grada Zagreba 31. svibnja

FOTO: Svetice u novom ruhu svoja vrata otvorit će na Dan Grada Zagreba 31. svibnja

Nakon dugih sedam godina izgradnje, bazen Svetice svoja vrata će otvoriti na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja, a gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu Ane Stojić Deban, predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga, Renate Šoprek voditeljice Podružnice za upravljanje projektima  Zagrebačkog holdinga, te ostalim  suradnicima i izvođačima radova, obišao je  Bazenski kompleks SRC Svetice.

– Došli smo danas u kontrolu da vidimo, da li je sve spremno za otvaranje bazena, povodom Dana Grada Zagreba, Zagrepčanima podariti ono što čekaju od kad Zagreba ima. Davne  2000., 2001. rekli smo napraviti bazen ovdje, spletom nesretnih okolnosti to je trajalo 15 godina. Nećemo ništa govoriti tko je kriv, to što nije otvoren, ja sam kriv. Ono što moram reći je to da je ovo najmoderniji bazen, ne u Zagrebu nego u Hrvatskoj i u ovom djelu Europe. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Na bazenskom kompleksu SRC Svetice nalazi se olimpijski bazen, mali bazen i bazen za obuku plivača, u zapadnom dijelu predviđene su garderobe, a u istočnom Wellness. Na krovu zapadnog dijela nalaze se otvoreni prostori za mali nogomet, za stolni tenis, košarku i odbojku na pijesku. Tribina sa 300-tinjak gledatelja, a na južnom dijelu nalazi se parcela za sunčalište, vodeno igralište, a u produžetku sjevernog djela predviđeno je dječje igralište.

–  Mogu s ponosom reći da je u mom mandatu završena ova građevina koja se gradila zadnjih 10-ak godina u Gradu Zagrebu, koja je imala mnoge probleme tijekom gradnje, ali evo u posljednjim zadanim rokovima i posljednjim zadanim financijskim okvirima uspjeli smo i to završiti. Nadam se da će građani grada Zagreba biti zadovoljni sa ovakvom građevinom, ona je zapravo projekt Grada i bit će otvorena svim profesionalnim sportašima kao i građanima Grada Zagreba, objektom će upravljati Gradski ured za Obrazovanje, odnosno ustanova koja se time bavi.- rekla je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

Investitor bazenskog kompleksa SRC Svetice je Zagrebački holding, bazen je projektirao AG Planum d.o.o.n Zagreb, izvođači radova su Zajednica ponuditelja Zagreb – Montaža, ZM-montg i Teh-Gradnja a ukupna vrijednost radova je 112 milijuna kuna.

– Inače ovo je ozbiljan projekt koji će dati našim građanima mogućnost da se rekreiraju u fitnes teretani, tu je vrlo lijepi wellness centar. Na zapadnoj tribini nalaze se otvoreni prostori za mali nogomet, za tenis i odbojku. Ovdje  vani na sjevernom djelu vidjeli ste imamo stolove za ping pong i još jedno malo dječje igralište. Cijena ulaznice još nije poznata.- rekla je, Renate Šoprek voditeljice Podružnice za upravljanje projektima  Zagrebačkog holdinga.

Na ukupnoj površini od 93 777 m², svatko će naći brojne sadržaje za opuštanje, Svetice će ponovo postati omiljeno okupljalište Zagrepčana i brojnih turista koji dolaze u Zagreb.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

Leave a Reply