Gradonačelnik Bandić primio autore dokumentarnog filma Heroji Vukovara

Gradonačelnik Bandić primio autore dokumentarnog filma Heroji Vukovara

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima,  primio je u Gradskoj upravi  autore dokumentarnog filma Heroji Vukovara, Eduarda i Dominika Galića.

Nakon velikog uspjeha prvog i drugog dijela dokumentarca koji govori o borcima s prve crte bojišta za obranu Vukovara 1991. godine u kojem su govorili neki od najvećih hrvatskih branitelja, kako se čulo, u pripremi je realizacija i trećeg dijela.

– Treći dio serijala obuhvatit će punktove koji su direktno vezani uz grad, kao što su Bogdanovci i Lužan, ali i priču o Tigrovima  koji su bili sastavni dio grupacije koja je branila Vukovar,-  pojasnio je scenarist Dominik Galić, istaknuvši kako vjeruje da će to biti najbolji serijal do sada.

– Budući da se novi nastavak dokumentarca o Vukovaru neće baviti samo braniteljima koji su Vukovarci po rođenju i življenju, već i braniteljima koji su dolazili iz drugih dijelova Hrvatske, a time i brojnim Zagrepčanima, zadaća je Grada Zagreba da se uključi u potporu tom projektu,- rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić. Također je dodao da će Grad zajedno s Ministarstvom kulture i Ministarstvom branitelja sagledati financijske potrebe projekta i zajednički ga poduprijeti.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply